Αντωνιάδης: «Πρέπει να… κόψει το λαιμό του ο μεγαλομέτοχος»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο θέμα της αδειοδότησης και του ενδεχομένου να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, ξεκαθαρίζοντας ότι: “Πρέπει να κόψει το λαιμό του ο μεγαλομέτοχος να κλείσει αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατόν. Ούτε καν συζήτηση να γίνεται για υποβιβασμό του Παναθηναϊκού λόγω αδειοδότησης“.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Nova:

Για το παρελθόν του με τον Ατρόμητο: “Στα τελευταία του βίου μου, όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό, έπαιξα και στον Ατρόμητο ένα χρόνο. Είχε κατέβει στη Β’ Εθνική. Ήμουν από τους πρωτεργάτες που ανέβηκε στην Α’ Εθνική και για διαφόρους λόγους, δεν μ’ άκουσαν για κάποια πράγματα που είπα και μετά έφυγα από εκεί και μετά ήρθα το 80/81′ εδώ στον Παναθηναϊκό και σταμάτησα”.

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: “Παιδιά είναι μια πονεμένη ιστορία. Δεν είναι εύκολο να συζητήσει κάποιος για την τύχη της ομάδας του Παναθηναϊκού που έχει τόσο κόσμο και ιστορία.

Αρνούμαι να συμμετάσχω σε μια συζήτηση που η οποία έχει σχέση με το αν θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός ή θα πάρει αδειοδότηση. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Είναι μια απλή κουβέντα. Θα πέσει ο Παναθηναϊκός γιατί δεν παίρνει αδειοδότηση.

Το θέμα είναι τι συνέπειες έχει μετά και το τι θα επακολουθήσει μετά τον υποβιβασμό. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Κάτι θα πρέπει να γίνει από την πλευρά του μεγαλομετόχου, διότι αυτός είναι το αφεντικό ακόμη.

Το λέω ότι πρέπει να το κάνει. Είναι αδιανόητο να προσβάλουμε τόσο κόσμο και να μην σεβαστούμε καθόλου τέτοια ιστορία για να πέσει ο Παναθηναϊκός, επειδή δεν δίνει λεφτά για την αδειοδότηση. Μετά θα γίνουμε τόσο μικροί…

Ήδη μικρύναμε. θα γίνουμε νάνοι μετά. θα έχουμε προβλήματα σοβαρά υπαρξιακά. Θα περάσουν χρόνια για να συνέλθουμε. Θα περάσουν χρόνια. Γι’ αυτό θα πρέπει δώδεκα παρά ένα να βρει και να καθαρίσει αυτή την εικόνα της αμφιβολίας ότι ο Παναθηναϊκός μένει ή δεν μένει και παρακαλάει να ψηφίσουν για να μην υποβιβαστεί λόγω αδειοδότησης. Δεν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε συζήτηση ούτε για πλάκα”.

Για το αν πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φθάσει σε αυτό το σημείο: “Όχι βέβαια. Όχι μόνο εγώ, αλλά και κανένας που ασχολήθηκε μέχρι στιγμής δεν το διανοηθήκαμε ότι θα συμβεί αυτό στον Παναθηναϊκό, σε αυτόν τον ιστορικό Παναθηναϊκό.

Αυτός ο ναός του ποδοσφαίρου που βρισκόμαστε, αν είχε στόμα να μιλήσει θα ντρεπόμασταν να σηκώσουμε το κεφάλι μας. Αυτό είναι το πρώτο γήπεδο στην Ελλάδα που είχε προβολείς, χλοοτάπητα και όλοι οι αγώνες γίνονταν εδώ. Ο Ναός του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν εδώ. Και τώρα να λέμε ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού θα υποβιβαστεί λόγω μη αδειοδότησης;

Πρέπει να κόψει το λαιμό του ο μεγαλομέτοχος να κλείσει αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατόν. Ούτε καν συζήτηση να γίνεται για υποβιβασμό του Παναθηναϊκού λόγω αδειοδότησης. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα.

Ξέρετε κάποιοι παρασύρονται από το παράδειγμα της ΑΕΚ. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ έγινε εσκεμμένα για να γλιτώσει τα χρέη προς το δημόσιο. Ο Παναθηναϊκός αν υποβιβαστεί, όπου και να πάει, αυτά που οφείλει σε φυσικά πρόσωπα και όλα τα άλλα, δεν τα γλιτώνει.

Δεν θα τα γλιτώσει. Άρα για πιο λόγο συζητάμε τέτοια πράγματα. Είναι σε ένα κόσμο με Παναθηναϊκούς, να πάει να παρακαλέσει να δοθούν κάποια χρήματα και να μάθουμε και τι χρωστάμε. Δεν ξέρουμε τι χρωστάμε για να πάμε κάπου να αποταθούμε και να παρακαλέσουμε. Δεν γνωρίζουμε τίποτα σκόπιμα.

Εγώ έβγαλα μια ανακοίνωση προσωπικά, είπα κάποια πράγματα. Εύχομαι την τελευταία στιγμή να πρυτανεύσει η λογική, να σεβαστούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και την ιστορία του για να σταματήσει το “υποβιβάζεται ο Παναθηναϊκός, λόγω μη αδειοδότησης”.

Αυτό θα είναι κόλαφος για την ομάδα μου, στην οποία δώσαμε και κάποιες στιγμές χαρές εδώ μέσα. Είμαι ο μοναδικός παίκτης που έβαλε 131 γκολ σε αυτό το γήπεδο της Λεωφόρου. Υποβάλλω ιδιαίτερη παράκληση, διότι το αφεντικό είναι ένας, είναι ο μεγαλομέτοχος, είναι ο κύριος Αλαφούζος.

Δεν ξέρω τι του λένε ή δεν του λένε, όμως, είναι αδιανόητο να συζητάμε για υποβιβασμό της ομάδας, λόγω μη αδειοδότησης. Οι συνέπειες θα είναι πολύ άσχημες και θα κλαίμε μετά. θα κλαίμε όλοι μαζί. Τον παρακαλώ ιδιαιτέρως, να ανασκουμπωθεί, να βρει λύση στο οικονομικό που αφορά το θέμα της αδειοδότησης”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή