Απαλλαγές και ποινικές διώξεις για την υπόθεση EΠΟ – Travel Plan

Print Friendly, PDF & Email

Τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση με το επονομαζόμενο σκάνδαλο “Travel Plan” φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Documento.

Το θέμα ήλθε στην επιφάνεια λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΕΠΟ από την ορισθείσα από την FIFA Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, το Νοέμβριο του 2016. Η Εθνική Factors (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) προέβη σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΕΠΟ, ακριβώς επειδή η ΕΠΟ δεν της πλήρωνε τις απαιτήσεις που της είχε εκχωρήσει η Travel Plan.

Με άλλα λόγια η διοίκηση της ΕΠΟ μέχρι τον Οκτώβριο ΤΟΥ 2016 (διοίκηση Γκιρτζίκη), αντί να καταβάλει τα ποσά της συνεργασίας με το Travel Plan, ύψους 3.373.481ευρώ στην θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, «Εθνική Factor», στην οποία το Travel Plan είχε εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης, έχοντας ενημερώσει την ΕΠΟ, έβαζε τα χρήματα στους λογαριασμούς του Travel Plan με αποτέλεσμα η Εθνική Factor να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΕΠΟ!

Όταν η ΠΔΕ υπό τον Ι. Δρόσο που στο μεταξύ είχε διοριστεί από τη FIFA, ανακάλυψε ότι από την ΕΠΟ καταβάλλονταν χρήματα για τις ταξιδιωτικές παροχές προς την ομοσπονδία στο Travel Plan και όχι προς  την Εθνική Factors ΑΕ, όπως είχε ζητηθεί, προέβη σε μηνυτήρια αναφορά.

Το αποτέλεσμα είναι η «μαύρη τρύπα» ύψους 3,37 εκατ. ευρώ που προέκυψε στο ταμείο της ΕΠΟ, απόρροια της συνεργασίας της με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Plan – Eurostar.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “στην 5η πταισματοδίκη κατέθεσαν ανωμοτί συνολικά 14 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι πρώην στελέχη της ΕΠΟ, αλλά πλέον οι 12 κατηγορούνται για απιστία και υπεξαίρεση.

Στην 5η πταισματοδίκη κατέθεσαν ανωμοτί 14 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, ο Σοφοκλής Πιλάβιος και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, δύο πρώην ταμίες της, ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Παυσανίας Παπανικολάου και στέλεχος της ΕΠΟ.

Ο φάκελος με το οικονομικό σκάνδαλο έφτασε στα χέρια του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανου Μπαξεβάνη (σ.σ. πρώην αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ την περίοδο 2015 – 2017) ο οποίος εξέδωσε διάταξη υποστηρίζει ότι πρέπει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες– λόγω έλλειψης επαρκών ενδείξεων εις βάρος των Σ. Πιλάβιου και Π. Παπανικολάου.

Ο πρώτος επειδή επί των ημερών του δεν έγινε καμία καταβολή χρημάτων και ο δεύτερος επειδή εκ της θέσεώς τους δεν είχε καμία εμπλοκή με το συγκεκριμένο θέμα.

Πλέον οι δυο κατηγορίες που βαρύνουν τους άλλους δώδεκα εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων έξι της ΕΠΟ, είναι η απιστία και η υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης περιουσιακής αξίας. Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή