Απόλυση χωρίς αποζημίωση για Αναστασιάδη, πρόσληψη Φαν’τ Σιπ, Φύσσα, Κωνσταντινίδη

Print Friendly, PDF & Email

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μεγάλη κουβέντα έγινε και για τους προπονητές της Εθνικής Ελλάδος. Αποφασίστηκε τελικά να λυθεί και τυπικά η σύμβαση με τους Αναστασιάδη Γιαννακόπουλου, Μπασινά και άλλους δύο συνεργάτες.

Το ενδιαφέρον είναι πως λύεται χωρίς καταβολή αποζημίωσης από την ΕΠΟ, διότι όπως είπε ο Γραμμένος τα άσχημα αποτελέσματα και το κακό κλίμα στα αποδυτήρια οφείλονται στο προπονητικό τιμ. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ίσως η υπόθεση οδηγηθεί στα δικαστήρια εφόσον το θελήσει η πλευρά του προπονητικού επιτελείου.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε πρόσληψη του Ολλανδού Φαν’τ Σιπ με συνεργάτες τον επίσης Ολλανδό, Ααρον Βίντερ και τον Μιχάλη Βαλκάνη. Επίσης επισημοποιήθηκε η πρόσληψη του Κώστα Κωνσταντινίδη ως τεχνικού διευθυντή και του Τάκη Φύσσα ως αθλητικού διευθυντή στην εθνική Ανδρών, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε διάκριση ρόλων.

Κατά τη συζήτηση για την πρόσληψη της νέας τεχνικής ηγεσίας ασκήθηκε κριτική από λίγα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για το βιογραφικό του προπονητή διότι δεν θεωρείται πλούσιο.

Η ΕΠΟ ωστόσο έλαβε υπόψιν της κυρίως το οικονομικό και το γεγονός ότι η νέα τεχνική ηγεσία θα ασχολείται παράλληλα και με την ανάπτυξη των μικρότερων εθνικών ομάδων.

Η διάρκεια των συμβολαίων όλων των νεοπροσληφθέντων θα είναι μέχρι το τέλος των προκριματικών των Μουντιάλ, δηλαδή μέχρι το 2022. Ετησίως οι αποδοχές του τεχνικού τιμ της Ελλάδος, δηλαδή των Φαν’τ Σιπ, Βίντερ και Βαλκάνη ανέρχονται συνολικά στις 550.000.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή