Από τον Μπίκα στον Τσιχριτζή: Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, έξω από το σπίτι του από αγνώστους με σιδερολοστό το Soccerplus καταγράφει παρόμοια περιστατικά με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι είτε δέχθηκαν απειλές, είτε σωματικές βλάβες, είτε τους προκλήθηκε ζημιά στην περιουσία τους.

* Το μεγαλύτερο χτύπημα έγινε το Νοέμβριο του 2016 (8/11) όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα στην Χαλκιδική, λίγες ημέρες αφότου είχε γίνει γνωστό ότι η νέα ΚΕΔ υπό την προεδρία του ετοιμαζόταν να αλλάξει άρδην τον πίνακα διαιτητών Super League. Τότε η Επιτροπή Εξομάλυνσης υπό την προεδρεία του Γιάννη Δρόσου και ο απεσταλμένος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είχαν αποφασίσει τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, ενώ το θέμα έφτασε σε επίπεδο Πρωθυπουργού.

* Λίγες ημέρες πριν από το χτύπημα στην οικία του Γιώργου Μπίκα, στις 4 Νοεμβρίου το 2016, άγνωστοι επισκέφθηκαν τον Γιάννη Τσαχειλίδη στο σπίτι του και χτυπούσαν τα κουδούνια. Ο ίδιος βγήκε στο μπαλκόνι και αντίκρισε δυο άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, με συνέπεια να τους ακούσουν και τα παιδιά του. Εκείνο το περιστατικό είχε τότε οδηγήσει την τότε σύνθεση της ΚΕΔ (Μπίκας, Τσαχειλίδης, Καλύβας) σε παραίτηση.

* Νωρίτερα, στις 19/07/2016 και εν μέσω «προεκλογικού πυρετού» στην ΕΠΟ άγνωστος είχε επιτεθεί στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου, χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο.

* Θύματα εμπρηστικών επιθέσεων κατά των οχημάτων τους έπεσαν μέσα σ’ ένα χρόνο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης. Στις 28/11/2016 κάηκε το αγροτικό του κ. Ψαρόπουλου, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του στη Βαρειά της Μυτιλήνης, ενώ η συνέχεια δόθηκε ακριβώς έναν χρόνο μετά (28/11/2017) με το αυτοκίνητο του κ. Τρομπούκη στο Μενίδι Αρτας.

* Στις 28/12/2017 εστάλη στα γραφεία της ΕΠΟ τρισέλιδη επιστολή που συνοδευόταν με σφαίρα και είχε παραλήπτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο! Το περιστατικό αυτής της ωμής απειλής προξένησε σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και άμεσα από την Ομοσπονδία ενημερώθηκαν το Τμήμα Εκβιαστών και η Αντιτρομοκρατική Μονάδα προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση.

* Το γαϊτανάκι των επιθέσεων κατά ανθρώπων που σχετίζονται άμεσα με το ποδόσφαιρο συνεχίστηκε την περασμένη Τρίτη με θύμα αυτή τη φορά τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου με σπασμένο το αριστερό του χέρι και μώλωπες σε όλο του το κορμί!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή