Ασκείται δίωξη για “εκτεταμένα επεισόδια”, σε δύσκολη θέση ο ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» αναμένεται να ασκηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ για όσα έγιναν στον τελικό κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Επιβαρυντικές και για τις δύο ομάδες είναι είναι οι εκθέσεις τόσο του παρατηρητή αγώνα, Ν. Βακάλη, όσο και της αστυνομίας.

Με βάση αυτά που αναφέρονται οι δύο ομάδες κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες, ενώ ο ΠΑΟΚ, με βάση την έκθεση του παρατηρητή κινδυνεύει να κατηγορηθεί και για εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το τμήμα της έκθεσης που είναι επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ αφού κάνει λόγο επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και μάλιστα ενώ οι αποστολές των ομάδων βρίσκονται στο γήπεδο αναφέρει τα εξής: «Στις 20:44 είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διαφόρων αντικειμένων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτια από σπασμένα είδη υγιεινής, δηλαδή κομμάτια πορσελάνης. Κατά την περιήγησή μου περιμετρικά του γηπέδου, παρατήρησα και σπασμένη πόρτα μεταξύ των θυρών 101-102, όπου υπήρχαν φίλαθλοι της ΑΕΚ, χωρίς όμως να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.».

Για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.

Για τα εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο προβλέπει χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα».

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και θεωρηθεί υπότροπος λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε στον περσινό αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών και επιπλέον τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Το θέμα των επεισοδίων «προ της έναρξης του αγώνα» που ορίζεται στον πειθαρχικό κώδικα από την άφιξη του πούλμαν της αποστολής έως την έναρξη του αγώνα ή σε άλλα άρθρο μία ώρα έως 15’ πριν την έναρξη του αγώνα θα κριθεί από τα δικαστικά όργανα και θα αποτελέσει επιχείρημα της υπερασπιστικής γραμμής των δύο ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή