Αυγενάκης: Το VAR εγκαταστάσθηκε... τσάτρα-πάτρα για να πούμε ότι κάτι κάναμε

Print Friendly, PDF & Email

Την προηγούμενη κυβέρνηση και εν μέρει τις ΕΠΟ και ΚΕΔ κατηγόρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη λειτουργία του VAR.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε επίσης στην ανάγκη λειτουργίας νόμιμων λεσχών φιλάθλων και ζήτησε τη συνεργασία των ΠΑΕ, ιδιαίτερα των μεγάλων ομάδων, πάνω στο ζήτημα αυτό.

Σε ό,τι αφορά τις λέσχες φιλάθλων, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου ότι «… αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής κοινότητας και πρέπει να υπάρχουν, αλλά νόμιμες. Σήμερα έχουμε μόλις 11 νόμιμες λέσχες. Οι υπόλοιπες για εμάς αποτελούν “μαγαζιά” όπου συναθροίζονται διάφοροι κάτω από μία ταμπέλα και -όπως φαίνεται- με την ανοχή των διοικήσεων των ομάδων. Έχω απευθυνθεί γραπτώς εδώ και δύο μήνες στον κ. Χρυσοχοϊδη και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν ελέγχους, συστηματικά και πολύ αποτελεσματικά.

Σε ερώτηση για το VAR, ο Λευτέρης Αυγενάκης το χαρακτήρισε «χρήσιμο εργαλείο», πρόσθεσε όμως ότι «λείπουν ζωτικά κομμάτια και αυτό είναι ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης και εν μέρει της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Δεν μπορεί ένα σύστημα, που ήρθε για να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να το εγκαθιστούμε… τσάτρα-πάτρα, απλά και μόνο για να πούμε ότι κάτι κάναμε. Έπρεπε να λειτουργήσει σωστά από την πρώτη στιγμή, και με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί παρατράγουδα, σχόλια και μία αμφισβήτηση που δεν βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά τις αντιδράσεις ορισμένων, κάναμε απανωτές συναντήσεις, είδαμε τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς, η σωστή λειτουργία του είναι ευθύνη της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Ειδικά την προηγούμενη περίοδο, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το Υπουργείο Αθλητισμού λειτουργούσε ως Υπουργείο ποδοσφαίρου και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Υπάρχουν ευθύνες στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος των παραγόντων των ΜΜΕ, οι οποίοι με “τηλε-δικαστήρια” σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ισοπεδώνουν και προχωρούν σε καταδίκες. Εμείς δουλεύουμε με απόλυτη νηφαλιότητα και ηρεμία, ώστε να επανέλθουν οι οικογένειες στις κερκίδες και να έχουμε μία ποιοτικότερη εικόνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.