Αυξάνεται η βία κατά των δημοσιογράφων αθλητικού ρεπορτάζ στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) υιοθέτησε την ακόλουθη δήλωση, που κατέθεσε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και αφορά στη βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η δήλωση της ΕΟΔ έχει ως εξής:

«Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία συνεδρίασε στη.. Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 6 Ιουνίου 2018:

Αναγνωρίζει ότι η βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα διογκώνεται. Η βία που ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα αυξάνεται, ιδιαίτερα εναντίον όσων καλύπτουν τον αθλητισμό. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των τελευταίων μηνών, είναι η ασφάλειά τους όταν εκτελούν το καθήκον τους. Στην Πορτογαλία η βία που ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων χαρακτηρίζεται ως εγκληματική ενέργεια και πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα. Ωστόσο πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Θεωρούμε ότι ένα ασφαλές περιβάλλον για τους δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς παρεμβάσεις είναι καθοριστικής σημασίας σε κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Η Γενική Συνέλευση αναθέτει:

Στη Διευθύνουσα Επιτροπή της ΕΟΔ να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και να διασφαλίσει την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Ολες οι Ενώσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να επιδιώξουν στην περιοχή τους μεγαλύτερη ασφάλεια για τους δημοσιογράφους, να ενημερώνουν και να καταθέτουν ιδέες στη Διευθύνουσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει καλύτερη νομική προστασία και εκπαίδευση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή