Αφαίρεση τριών βαθμών στον Διαγόρα για τα επεισόδια στο μπαράζ με την Καλαμάτα

Print Friendly, PDF & Email

Με πρόστιμο 2.000 ευρώ, ποινή κεκλεισμένων των θυρών δύο αγωνιστικών και αφαίρεση τριών βαθμών τιμωρήθηκε ο Διαγόρας από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για όσα συνέβησαν στο πρώτο μπαράζ ανόδου με την Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την επικύρωση των βαθμολογιών των ομίλων της Γ’ Εθνικής στις 22/5, άρα η ποινή των τριών βαθμών αναμένεται να εφαρμοστεί στη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου ο Διαγόρας θα λάβει μέρος στη νεοσύστατη Football League. Πάντως η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής αναφέρει ότι η ποινή αφορά το τρέχων πρωτάθλημα, συνεπώς τίποτα ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Επιβάλλει στο πρώτο εγκαλούμενο σωματείο Διαγόρας ΓΣ τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές και γ) συνολική ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και, στο δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Καλαμάτα ΠΣ, χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500,00) ευρώ, για πειθαρχικά αδικήματα στον αγώνα που διεξήχθη στις 8-5-2019 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου για την άνοδο στην Β΄ Εθνική Κατηγορία, μεταξύ των σωματείων Διαγόρας ΓΣ και Καλαμάτα ΠΣ.

Επιβάλλει στην εγκαλούμενη ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (5.750,00) ευρώ για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ στο στάδιο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” στις 25/04/2019.

Απαλλάσσει το εγκαλούμενο σωματείο από την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό πειθαρχική παράβαση που φέρεται να διαπράχθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των Νίκη Βόλου και Θεσπρωτός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 05/05/2019.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή