Βαρύ πρόστιμο περιμένει τη Ρόμα, "χαροπαλεύει" ο οπαδός της Λίβερπουλ

Print Friendly, PDF & Email

Με βαρύ πρόστιμο κινδυνεύει η Ρόμα, από την UEFA, λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο Λίβερπουλ, λίγη ώρα πριν την έναρξη του ημιτελικού του Champions League, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για το περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όπου περίπου ογδόντα οπαδοί της Ρόμα με κουκούλα και οπλισμένοι με ιμάντες και σφυριά, επιτέθηκαν εναντίον φίλων της Λίβερπουλ, τραυματίστηκε σοβαρά ο 53χρονος Ιρλανδός, Σιν Κοξ, ο οποίος είναι σε κώμα με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Η ιταλική ομάδα σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της, τονίζοντας:

«Η Ρόμα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρμοστη συμπεριφορά μιας μικρής ομάδας οπαδών, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, πριν από τον χθεσινό αγώνα, έχοντας προκαλέσει ντροπή στον σύλλογο και στη συντριπτική πλειοψηφία των Ρωμαίων φιλάθλων που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά στο Anfield.

Δεν υπάρχει χώρος για μια τέτοια άθλια συμπεριφορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος έχει προσφέρει τη συνεργασία του στην Λίβερπουλ, την UEFA και τις αρχές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τον φίλαθλο που βρίσκεται στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ και στην οικογένειά του».