Βασιλακόπουλος για αυτοδιοίκητο: "Αυτά δεν τόλμησε ούτε η χούντα να τα κάνει"

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, φιλοξενήθηκε στον ArenaFM 89.4 και αναφέρθηκε στο περιβόητο αυτοδιοίκητο αλλά και στην Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αναφορικά με το αυτοδιοίκητο: «Μετέτρεψαν το αυτοδιοίκητο σε ανεκδοτολογία. Είναι πολύ σκληρά για το αστικό κίνημα αυτά που συμβαίνουν. Γίνονται ολόκληρες εξορμήσεις κλιμακίων κυβερνητικών στην Γενεύη για να συζητήσουν με τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ευρώπης . Αυτά είναι φαινόμενα των τελευταίων ετών, είχαμε την εξόντωση του Κοντονή και τώρα έχουμε την εξόντωση των νέων εκπροσώπων. Υπάρχει ο ολυμπιακός καταστατικός χάρτης και υπάρχει στα καταστατικά όλων των διεθνών ομοσπονδιών. Ως γνωστόν υπήρξα για εννιά χρόνια πρόεδρος στην FIBA και γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί αυτή η διαδικασία. Αυτά εδώ είναι πράγματα πρωτοφανή και δεν ανεβάζουν το επίπεδο αλλά το κατεβάζουν πάρα πολύ. Αυτές είναι παρεμβάσεις ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες και απαγορεύονται από τον ολυμπιακό καταστατικό χάρτη που αναφέρεται και στην αυτονομία των εθνικών και τον διεθνών ομοσπονδιών. Αυτά τα πράγματα δεν τόλμησε ούτε η χούντα να τα κάνει, δεν καταλαβαίνω ποιες είναι οι σκοπιμότητες για όλες αυτές τις παρεμβάσεις».

Για την ΕΕΑ: «Αυτή η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού είναι ακατανόητη και το έχω καταγγείλει πριν από πολλά χρόνια. Τους διόρισε η κυβέρνηση , αυτοί δίκασαν με το ισχύον νομικό πλαίσιο και βγήκε ο κ. Υφυπουργός και λέει θα βγάλω νέο νόμο, αυτά δεν γίνονται».

Αναφορικά με το όρο ηλικίας που θέλουν να επιβάλουν και φωτογραφίζουν εσάς: «Κάποιοι θέλουν να αναρριχηθούν και φαίνεται να έχουν ισχυρά ερείσματα στο κυβερνών κόμμα και θέλουν να επιβάλουν τους εαυτούς τους. Για να επιβάλουν βέβαια τους εαυτούς τους πρέπει να εξοντώσουν τον Βασιλακόπουλο, οπότε για αυτό γίνονται όλα αυτά».

Καμία δημοσίευση για προβολή