Βασιλειάδης: Δεν επιβάλει επιπλέον ποινή για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη!

Print Friendly, PDF & Email

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Σταύρο Κοντονή, και παρά τις προβλέψεις που υπάρχουν στον νόμο 436/2015 περί διοικητικών μέτρων κατά της, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιβάλει ποινές (πρόστιμο εν προκειμένω) στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που έγιναν στο χώρο των αποδυτηρίων στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ και είχαν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Κατά τον εν ισχύ νόμο «σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, που λαμβάνονται ύστερα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Σε δύο από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατά την περσινή περίοδο ο Στ. Κοντονής είχε προχωρήσει σε κλείσιμο για μακρά χρονική περίοδο, τόσο της «Θύρας 13» στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, όσο και της «Θύρας 4» της Τούμπας και είχε επιβάλει υψηλά πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για επεισόδια που έγιναν με αντίπαλο τον ΟΣΦΠ σε πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα.

Όμως ο διάδοχος του, Γ. Βασιλειάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, δεν φέρεται διατεθειμένος να επιβάλλει ποινές για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη, θεωρώντας ότι από τη στιγμή που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην ΕΠΟ και μάλιστα με τακτικούς δικαστές η δική του παρέμβαση παρέλκει.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή