Βασιλειάδης: ΠΑΕ καθάρισε τον Σάντος και έκανε τις υπόλοιπες επιλογές στην Εθνική

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης φιλοξενήθηκε στον «Sport24 Radio 103,3» όπου έκανε απολογισμό της θητείας του ως Υφυπουργός Αθλητισμού ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που συνάντησε στο πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τον απολογισμό του και το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο: «Θα δούμε την επόμενη χρονιά. Εφόσον δείξουν όλοι σοβαρότητα θα δούμε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Θα έχουν καταλαγιάσει και τα πολιτικά πάθη. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει με τις 14 ομάδες. Όταν είχε έρθει εδώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για την αναδιάρθρωση επέλεξε τον λαϊκισμό. Είπε και 16 και 18 ομάδες και ότι είναι λάθος να μειώνονται οι ομάδες. Αυτό με χάλασε πάρα πολύ, δεν το περίμενα. Στο συγκεκριμένο θέμα και σε κάτι που οικονομικά δεν βγαίνει. Μου έλεγαν και φέτος και του χρόνου και αμέσως μετά και να δώσουμε άλλη μια παράταση γιατί οι συνθήκες δεν είναι ώριμες. Δεν τους ενδιαφέρει το προϊόν, αλλά να είναι σε μια κατηγορία που υπάρχει όπως υπάρχει. Ξέρουμε για τα αλισβερίσια, αλλά κανείς δεν μπορεί να τα αποδείξει.

Όλοι οι φάκελοι του εισαγγελέα πάνε στο αρχείο, όλοι δικαιώνονται και η ζωή συνεχίζεται. Ενδεχομένως να τους δίνουν και βραβείο στο τέλος. Εμείς οφείλουμε να ζητάμε συγνώμη σε όσους άδικα κατηγορήθηκαν. Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία. Όλοι για τη διαιτησία γκρίνιαζαν. Φέραμε τους ξένους, αλλά ούτε οι ξένοι τους άρεσαν. Ή θα βάλουμε τα ρομπότ ή δεν ξέρω τι. Πιασμένος ο Έλληνας διαιτητής, πιασμένος και ο ξένος γιατί ταξίδευσε στο ίδιο αεροπλάνο που ήταν ο άλλος και τον είχε δει λοξά σε ένα παιχνίδι. Εμένα οι Αεκτζήδες και οι Παναθηναϊκοί με βρίζουν γιατί είμαι Ολυμπιακός και οι Ολυμπιακοί γιατί είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο: «Η εποπτεία από την ΟΥΕΦΑ θα έπρεπε να είναι κάτι καλό. Από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει τιμωρία από τη δικαιοσύνη τότε… Με τη συμμετοχή της ΟΥΕΦΑ ελπίζαμε ότι θα σπάσουμε τους δεσμούς και το αλισβερίσι των μεγάλων ομάδων με την ομοσπονδία. Το πετύχαμε σε πολλά σημεία, αλλά έχει πολλή δουλειά ακόμα. Ασχολούνται όλοι με την ομοσπονδία και όχι με τις ομάδες τους. Έτσι και στην Ευρώπη πάμε χειρότερα. Στην Εθνική έχουμε μια εξαιρετική φουρνιά, αλλά έχουμε μια ομοσπονδία που δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό συνέβη από τότε που κάποιοι αποφάσισαν να καθαρίσουν τον Σάντος. ΠΑΕ τον καθάρισε τον Σάντος και έκανε τις υπόλοιπες επιλογές. Εκεί είναι η αγανάκτηση στην όλη ιστορία. Εκεί δεν έχεις περιθώριο για να κάνεις παρέμβαση. Ότι παρέμβαση και να κάναμε στο τέλος η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε. Στο μπάσκετ η ΦΙΜΠΑ δεν κινείται. Σου λέει δεν ενδιαφέρομαι. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Μπορείς να τσακωθείς με τον Βασιλακόπουλο, αυτό είναι εύκολο. Αν δεν συμφωνείς σε κάτι μαζί του τσακώνεσαι. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του».

Για τα συμβόλαια της ΕΡΤ: «Προφανώς χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για την αναδιάρθρωση. Θέλαμε την ΕΡΤ στο ποδόσφαιρο. Έχει χρήματα. Από το ανταποδοτικό τέλος ζει και είναι υπερπλεονασματική. Από το ποδόσφαιρο το δημόσιο εισπράττει 60 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και 660 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν είναι κάτι απλό. Είναι πρόβλημα να σου σφραγίζουν τα βιβλία και να μην πληρώνεις τις δόσεις στην εφορία. Έτσι κάναμε μια επένδυση στο οικοδόμημα. Θα φανεί η απόδοση της επένδυσης. Με την ΕΡΤ το ποδόσφαιρο έρχεται δωρεάν στα σπίτια στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Εκτός από τους ομογενείς υπάρχουν και οι νέοι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα και θέλουν να βλέπουν το προϊόν. Η μπάλα είναι ο δεσμός με την πατρίδα σου. Σώσαμε πέρσι οικονομικά το πρωτάθλημα και πάμε να φτιάξουμε ένα νέο προϊόν. Να διασφαλίζει ότι οι κατηγορίες θα είναι βιώσιμες.

Στην ΟΥΕΦΑ είχα δώσει την πλήρη ελευθερία με το match fixing. Φτιάχναμε ένα σύστημα σε συνδυασμό με τους κανονισμούς της ΕΠΟ να υπάρχουν υποβιβασμοί και τιμωρίες για τα στημένα παιχνίδια. Είχαμε μια καθυστέρηση με την ΟΥΕΦΑ. Αν το δούμε συνδυαστικά με τους νέους νόμους και τους νέους κανόνες, η νέα δομή του πρωταθλήματος, τότε μπορείς να δημιουργήσεις κάτι καλό. Είμαστε ικανοί βέβαια να καταστρέφουμε τα πάντα. Αν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες αποφασίσουν κομμένη η πλάκα και πουν ας το πάρει ο καλύτερος τότε έχουμε μια ελπίδα.

Όταν ανέλαβα ήμουν Ολυμπιακός. Βέβαια υπάρχει κόντρα με τα παιδάκια που είναι θερμόαιμοι. Ο Ολυμπιακός έλεγε για ξένους διαιτητές και ξένη ΚΕΔ όταν ήταν ο Κοντονής. Αυτό έκανα και εγώ με ορισμένες ομάδες να διαφωνούν μάλιστα. Θεώρησα ότι αυτό ήταν το πιο σωστό. Για να σταματήσει η ιστορία και μπας φτιάξουμε τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι τα παιδάκια. Πλακώνονται οι άλλοι για τον ΟΠΑΠ, ή για το πως θα το παρκάρει το τάνκερ καλύτερα από τον άλλο και μπαίνουν στη μέση τα παιδάκια. Μιλάω για τους οπαδούς. Οι μικρότεροι σε ηλικία μπλέκονται. Αυτοί πάνε στους συνδέσμους. Η ΕΡΤ για κάθε ένα ευρώ που χαλάει, τα ογδόντα λεπτά επιστρέφονται στο κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Όρος της ΕΡΤ είναι να μην υπάρχει απλήρωτος παίκτης και προπονητής, να υπάρχει ασφαλιστική ενημερότητα».

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις: «Φώναξα στο γραφείο μου τους εκπροσώπους των μεγάλων ομάδων, για να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα. Ήταν ο Βρέντζος από τον Ολυμπιακός, ο Λυσσάνδρου από την ΑΕΚ, από τον Παναθηναϊκό ο Χρήστος Παναγόπουλος και από τον ΠΑΟΚ Ο Μάκης Γκαγκάτσης, για να φτιάξουμε τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές και έτσι να χτυπήσουμε και τη βία. Ότι απόκριση είδατε εσείς, είδα και εγώ. Στο μπάσκετ με την ΑΕΚ ψάχνουμε λύση και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό για το ΣΕΦ».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Όταν επιλέγεις να προσκαλέσεις στον τελικό αυτούς που δεν θα τους προσκαλούσες όχι στο σπίτι σου, αλλά ούτε απέξω να περάσουν… Υπάρχει μια παντελής αδιαφορία των μεγάλων ομάδων να ελέγξουν τον κόσμο τους. Εμείς θέλουμε να περάσει πλήρως η ευθύνη στις ομάδες. Να φύγει από τα γήπεδα η αστυνομία και οι ομάδες να επιλέγουν τους πελάτες τους. Στην Αγγλία έχουν λύσει το θέμα της βίας μέσα στα γήπεδα, όχι εκτός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here