Συμφωνία με Βασιλειάδη, στην ΕΡΤ οι «άστεγες» ΠΑΕ με 17 εκατ. ευρώ το χρόνο

Print Friendly, PDF & Email

Σε συμφωνία κατέληξαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η πλευρά των επτά ομάδων της Super League, που είχαν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπως είχε προαναγγείλει από χθες το Soccerplus.

Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη αναμένεται να γίνει κανονικά η κλήρωση του πρωταθλήματος και στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η σέντρα για τη σεζόν 2018-19, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί.

Οι επτά «άστεγες» ΠΑΕ είχαν συνάντηση σήμερα (7/8) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, παρουσία του προέδρου της Super League, Β. Μπαταγιάννη, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία συμφώνησαν σε κλειστό διετές συμβόλαιο για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τους από την ΕΡΤ, αλλά και με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια, ανάλογα φυσικά με το τι θα συμβεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το ετήσιο οικονομικό πακέτο για αυτές τις επτά ομάδες αναμένεται να φτάσει τα 14,3 εκατομμύρια ευρώ , τα οποία θα μοιραστούν στις ΠΑΕ ανάλογα με την εμπορικότητά τους.

Οι επτά ΠΑΕ θα πρέπει να υπογράψουν το προσύμφωνο έως την Πέμπτη το πρωί και στη συνέχεια να υπογράψουν και την προκήρυξη, ώστε να γίνει κανονικά η κλήρωση και με ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος την 25η Αυγούστου.

Αυτό πλέον που μένει να διευθετηθεί είναι πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League και πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League με πιθανότερο σενάριο το τρεις – μία, ώστε του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία να λάβουν μέρους 14 σύλλογοι.