Βρετανία: Ένας στους οκτώ νέους δεν κάνει σεξ γιατί φοβάται τα social media

Print Friendly, PDF & Email

Ο αριθμός των νέων στη Βρετανία που δεν έχουν χάσει την παρθενιά τους αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η νέα γενιά στη χώρα της Τερέζα Μέι φοβάται ότι θα ταπεινωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν κάνει σεξ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: Ένας στους οκτώ Βρετανούς, ηλικίας 26 ετών, δηλώνει στους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη «Next Steps» – που επικεντρώνεται στην ιδιωτική ζωή των millennials -όσων γεννηθεί το 1989 έως το 2000 – ότι δεν έχει κάνει μέχρι τώρα σεξ. Όχι γιατί δεν το θέλει ή γιατί δεν έχει βρει το κατάλληλο ταίρι αλλά γιατί φοβάται ότι θα γίνει «περίγελος» στα social media.

«Οι millenials έχουν ανατραφεί με μια κουλτούρα υπερσεξουαλικότητας που έχει αναδείξει το φόβο της οικειότητας», υποστηρίζει στους «Sunday Times» η Σουζάνα Άμπσε, ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια στην εταιρεία Balint Consultancy.

«Ο φόβος που αισθάνονται οι νέοι είναι ότι θα ταπεινωθούν και δεν θα μπορούν να ζήσουν με αυτό, αφού θα εκτεθούν στην ομάδα τους στο Facebook», επισημαίνει η Βρετανή ειδικός προσθέτοντας πως είναι πιθανό ο πραγματικός αριθμός των νεαρών παρθένων να είναι ακόμη υψηλότερος.

Η μελέτη «Next Steps» έγινε σε δείγμα 16 χιλιάδων ατόμων που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1989-1990. Μεγάλωσαν δηλαδή με το διαδίκτυο και τα social media και λέγονται αλλιώς «Generation Υ».

Διάσημοι ηθοποιοί που δηλώνουν πότε έχουν χάσει την παρθενιά τους

Για την 40χρονη ηθοποιό Κέιτ Χολμς, δεύτερη σύζυγο του Τομ Κρουζ, το σεξ ήρθε στην ηλικία των 26 ετών, όταν γνώρισε τον πρώην σύζυγο και πατέρα της κόρης της, Σούρι.Το 2004, όταν γνώρισε τον Τομ Κρουζ, η Κέιτ ήταν 26 ετών.Η ίδια είχε δηλώσει ότι ήταν επιθυμία της να μείνει παρθένα μέχρι να βρει τον άνδρα των ονείρων της.

Ο 87χρονος Σκοτσέζος Σον Κόνερι, ένας από τους γοητευτικότατους ως «Τζέιμς Μποντ», ισχυρίζεται ότι έκανε σεξ για πρώτη φορά στην ηλικία των οκτώ ετών.

Ο 55χρονοςσταρ της ταινίας «Οι πειρατές της Καραιβικής», Τζόνι Ντεπ δηλώνει έχασε την παρθενιά του σε ηλικία 13 ετών, ενώ η εκρηκτική ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, πρώην σύζυγος του Μπραντ Πιτ, έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι για πρώτη φορά γνώρισε τις χαρές του σεξ στα 14.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή