Γενική απεργία για το μεταναστευτικό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Print Friendly, PDF & Email

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουντζούρης, ο οποίος μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θέλουμε πίσω τις ζωές μας».

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται ειρηνικές συγκεντρώσεις σε Χίο, Λέσβο και Σάμο –έχει κηρυχθεί και γενική απεργία-, την ώρα που στη Βουλή διεξαγόταν η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία «βόμβα» στο Μέγαρο Μαξίμου το μεταναστευτικο, με Φωνή διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό με ειρηνικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, όπου έχει κηρυχθεί γενική απεργία, με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω τα νησιά μας».

Ο κ. Μουντζούρης επισήμανε ότι τους τελευταίους 5 μήνες «εξαγγέλλονται μονάχα σχέδια από την κυβέρνηση, μας έχουν παρουσιάσει 5 σχέδια με 5 διαφορετικούς συντονιστές. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, έχει φορτιστεί αρκετά το Βόρειο Αιγαίου, επιτέλους, ας προχωρήσει κάτι!», ανέφερε χαρακτηριστικά και, πρόσθεσε: «Το μόνο που γίνεται είναι να αυξάνεται ο αριθμός των συσσωρευμένων μεταναστών».

Μάλιστα εκτός από τις σημερινές κινητοποιήσεις, ο κ. Μουντζούρης επισήμανε ότι «αύριο έχουμε σύσκεψη με τον κ. Μηταράκη όπου θα του επιδώσουμε σχετικό ψήφισμα», ενώ σε ερώτηση για το πόσοι πρόσφυγες-μετανάστες υπολογίζονται στα νησιά αυτή τη στιγμή, ο περιφερειάρχης απάντησε «περίπου 40.000-50.000».

Πηγή: politik.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here