"Εκτός ορίων συνταγματικότητας, έστω και οριακά, η διάταξη που αφορά τς θητείες"

Print Friendly, PDF & Email

Για διάταξη που κινείται, έστω και οριακά εκτός συνταγματικότητας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένος, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μεταξύ άλλων είπε: “Είναι εκτός ορίων της συνταγματικότητας έστω και οριακά η διάταξη που αφορά τις θητείες των μελών των ΔΣ των αθλητικών ενώσεων. Τα σωματεία συνίστανται με πράξεις ιδιωτικής βούλησης. Πρόκειται για πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ζητάμε να εξαιρεθεί η ΕΠΟ του ελέγχου νομιμότητας των κανονισμών. Το ποδόσφαιρο διέπεται από το αυτοδιοίκητο της FIFA, η οποία δε δέχεται κρατικές παρεμβάσεις.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Β. Σαράκης τάχθηκε υπέρ της αναστολής της ποσόστωσης γυναικών στα ΔΣ των σωματείων, αλλά ζήτησε να απαλειφθεί η διάταξη που αναστέλλει τη δυνατότητα αμοιβής των εκτελεστικών προέδρων ομοσπονδιών τονίζοντας ότι η ΕΠΟ, στην οποία εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πρόβλεψη του νόμου, δεν επιχορηγείται από το κράτος και δεν επιβαρύνει το δημόσιο .

Ο πρόεδρος της Super League 1, Μ. Λυσάνδρου, όπως και νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ τάχθηκε υπέρ των διατάξεων για τη σύμβαση “Macolin” και την αντιμετώπιση τις «αθλητικής» βίας, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.