“Εκτός ορίων συνταγματικότητας, έστω και οριακά, η διάταξη που αφορά τς θητείες”

Print Friendly, PDF & Email

Για διάταξη που κινείται, έστω και οριακά εκτός συνταγματικότητας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένος, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μεταξύ άλλων είπε: “Είναι εκτός ορίων της συνταγματικότητας έστω και οριακά η διάταξη που αφορά τις θητείες των μελών των ΔΣ των αθλητικών ενώσεων. Τα σωματεία συνίστανται με πράξεις ιδιωτικής βούλησης. Πρόκειται για πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ζητάμε να εξαιρεθεί η ΕΠΟ του ελέγχου νομιμότητας των κανονισμών. Το ποδόσφαιρο διέπεται από το αυτοδιοίκητο της FIFA, η οποία δε δέχεται κρατικές παρεμβάσεις.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Β. Σαράκης τάχθηκε υπέρ της αναστολής της ποσόστωσης γυναικών στα ΔΣ των σωματείων, αλλά ζήτησε να απαλειφθεί η διάταξη που αναστέλλει τη δυνατότητα αμοιβής των εκτελεστικών προέδρων ομοσπονδιών τονίζοντας ότι η ΕΠΟ, στην οποία εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πρόβλεψη του νόμου, δεν επιχορηγείται από το κράτος και δεν επιβαρύνει το δημόσιο .

Ο πρόεδρος της Super League 1, Μ. Λυσάνδρου, όπως και νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ τάχθηκε υπέρ των διατάξεων για τη σύμβαση “Macolin” και την αντιμετώπιση τις «αθλητικής» βίας, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή