Γυναίκα με σπάνια πάθηση θυμάται κάθε λεπτομέρεια της ζωής της!

Print Friendly, PDF & Email

Η Rebecca Sharrock, θυμάται τα πάντα από τη ζωή της, όσο μικρά ή τετριμμένα κι αν είναι, αφού είναι μια από τους 80 ανθρώπους στον κόσμο που έχουν «ανώτερη αυτοβιογραφική μνήμη», μια εξαιρετικά σπάνια νευροψυχολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ακραία μνήμη για τις προσωπικές στιγμές του ατόμου, αυτό που αποκαλείται πια «υπερθυμησία».

Θυμάται, ποιο ήταν το πρώτο της δώρο γενεθλίων, έχει μνήμες από τη δωδέκατη μέρα της ζωής της και ανακαλεί κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός που της έχει συμβεί με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Το γεγονός ότι θυμάται τι συνέβη στη δωδέκατη μέρα της ζωής της είναι φυσικά αρκούντως εκπληκτικό: «Οι γονείς μου με έβαλαν στο κάθισμα του οδηγού (ιδέα του πατέρα μου) και με ξάπλωσαν για μια φωτογραφία. Ως νεογέννητο παιδί, ήμουν περίεργη για το κάλυμμα της θέσης και το τιμόνι που βρισκόταν από πάνω μου»!

Η 27χρονη Αυστραλή από το Μπρίσμπεϊν, εμφανίστηκε στο πρωινό μαγκαζίνο της βρετανικής τηλεόρασης «Good Morning Britain» για να αποκαλύψει τα όσα μοναδικά λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλό της.

Η κοπέλα πάσχει από αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, έχει όμως και ιδιαίτερες ικανότητες. Ως φαν του «Χάρι Πότερ», θυμάται για παράδειγμα κάθε λέξη που έγραψε ποτέ η Ρόουλινγκ και στα εφτά βιβλία της σειράς!

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελετούν ήδη τις εξαιρετικές μνημονικές της ικανότητες, προσπαθώντας να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς της μνήμης και τα μονοπάτια της.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή