Γ’ Εθνική: Δικαίωση της Ασπίδας Ξάνθης, αφαίρεση βαθμών για τον Κεραυνό Πέρνης

Print Friendly, PDF & Email

«Φωτιά» στη μάχη της παραμονής στη Γ’ Εθνική βάζει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία δικαίωσε την Ασπίδα Ξάνθης στην ένστασή της κατά του κύρους του αγώνα με τον Κεραυνό Πέρνης.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του Αθλητικού Σωματείου ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης κατά του σωματείου Κεραυνός Πέρνης. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη, με αριθμό 53/2019, απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Δέχεται την από 14.1.2019 ένσταση του εκκαλούντος. Κατακυρώνει τον αγώνα που διεξήχθη στις 13.1.2019, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Γ΄Εθνικής κατηγορίας 2018-2019, μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης και Κεραυνός Πέρνης στο ΔΑΚ Ξάνθης, υπέρ της εκκαλούσας ομάδας ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης με τέρματα 3-0. Επιβάλλει ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών στην ομάδα Κεραυνός Πέρνης από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει και χρηματική ποινή τριακοσίων (200) ευρώ σε βάρος της».

Η ένσταση της ομάδας της Ξάνθης αφορούσε τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Βασίλη Λαζαρίδη με τον Κεραυνό Πέρνης, η οποία ήταν η τρίτη ομάδα γι’ αυτόν τη φετινή αγωνιστική περίοδο μετά τον Ορφέα Ξάνθης και τον Άρη Αβάτου.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε τον Κεραυνό Πέρνης απορρίπτοντας την ένσταση της Ασπίδας, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν σε δεύτερο βαθμό, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση.

Ο αγώνας κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ της Ασπίδας Ξάνθης, ενώ από τον Κεραυνό Πέρνης αφαιρούνται επιπλέον τρεις βαθμοί.

Η απόφαση αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της ουράς με τον Κεραυνό Πέρνης να πέφτει στους 21 βαθμούς, τη 10η θέση και εντός της ζώνης του υποβιβασμού, βάζοντας, πλέον, την ΑΕ Καλαμπακίου σε θέση σωτηρίας.

ΠΗΓΗ: metrosport

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή