Δαν(ε)ικά κι αγύριστα: Το πέναλτι που δεν πήρε η ΑΕΚ και η λάθος αποβολή του Ζαμπά

Print Friendly, PDF & Email

Δεν έλειψαν τα σημαντικά λάθη από τη διαιτησία του Μίκαελ Τίγκααρντ στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον κριτή του Master REF, Ηρακλή Τσίκινη, ο οποίος σημείωσε ότι κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της “Ενωσης” σε χέρι του Σακχόφ στο 20′, που θα έφερνε την αποβολή του Ουκρανού μέσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ χαρακτήρισε “αυστηρή έως ανύπαρκτη” τη δεύτερη κίτρινη στον Ζαμπά στο 32′.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1, Διαιτητής: Τίγκααρντ, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 10’ το γκολ του ΠΑΟΚ είναι καθαρό. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι ο Μαουρίτσιο είναι σε κανονική θέση.

Στο 17’ σωστά ο Σάκχοφ είδε κίτρινη κάρτα, όμως το ίδιο έπρεπε να γίνει και στο 20’, όταν στην προσπάθειά του να πάρει κεφαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Κακώς ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ και δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον μέσο του ΠΑΟΚ.
Στο 21’ ορθώς ο Ζαμπά παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα, δεν ισχύει το ίδιο και στο 32’. Η δεύτερη κίτρινη που είδε ο Βραζιλιάνος είναι από αυστηρή έως κι ανύπαρκτη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση, με τα σημαντικά λάθη του Δανού να γίνονται στο πρώτο ημίχρονο και να είναι το πέναλτι που δεν δόθηκε στην ΑΕΚ σε φάση που έπρεπε να αποβληθεί ο Σακχόφ με δεύτερη κίτρινη και η λανθασμένη αποβολή του Ζαμπά.
Γενικά ο Τίγκααρντ έδειχνε αρκετά αυστηρός, όμως στις φάσεις που έπρεπε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις έκανε λάθος.

Είμαι περίεργος τι θα γινόταν αν τα λάθη αυτά γίνονταν με Ελληνα διαιτητή. Εύχομαι οι δηλώσεις των δύο προπονητών, που ήταν σωστές, να γίνονται και όταν σφυρίζουν Ελληνες διαιτητές. Σε διαφορετική περίπτωση θα σημαίνει ότι αυτοί ευθύνονται για την καχυποψία που υπάρχει».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0, Διαιτητής: Κοτσάνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 18’ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για κάποια σπρωξίματα στη περιοχή του Πανιωνίου. Δεν υπήρξε κάτι μεμπτό. Σωστά ο διαιτητής συνέχισε το ματς.

Στο 51’ υπάρχει χέρι του Ντομίνγκες στην περιοχή του Πανιωνίου. Λανθασμένα ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό.

Στο 68’ δεν υπάρχει κάτι στην πτώση του Χριστοδουλόπουλου στην περιοχή του Πανιωνίου.

Στο 74’ ο Ντομίνγκες έκανε ξανά χέρι εντός περιοχής. Κακώς ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Τέλος, στο 78’ ο διαιτητής ορθώς έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό».

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-1, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο φινάλε του ματς ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι για ένα χέρι στην περιοχή της ΑΕΛ. Δεν υπήρξε κάποια παράβαση. Σωστά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι».

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, Διαιτητής: Κουμπαράκης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 20’ ο διαιτητής έκανε ένα ολέθριο λάθος και δεν έδωσε πέναλτι στον ΠΑΣ σε χέρι του Κόρχουτ, ο οποίος ενήργησε στη φάση σαν αθλητής του βόλεϊ».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-0, Διαιτητής: Φωτιάς, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

« Στο 24’ ο βοηθός Σίπκας σταμάτησε λανθασμένα επίθεση του Παναθηναϊκού.

Οσον αφορά τη φάση του 55’ που έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω για το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, καθώς η φάση έχει σταματήσει με τη λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Νατσιόπουλου. Πάντως, με μια ματιά φαίνεται περισσότερο να πέφτει μόνος του ο Χατζηγιοβάννης παρά να τον ρίχνει ο Στανόγεβιτς.

Πολύ καλή η διαιτησία του Φωτιά στη Λιβαδειά. Δεν έλειψαν τα λάθη από τους βοηθούς του. Μάλιστα, ο βαθμό του Νατσιόπουλος είναι παραπεμπτικός».

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 15’ δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο μαρκάρισμα του Κοβάσεβιτς στον Ναμπί. Σωστά συνεχίστηκε το ματς.

Στο 24’ κακώς ο Γιακουμάκης δεν σημειώθηκε σε θέση offside.

Στο 30’ ο Μελιόπουλος φεύγει από κανονική θέση. Κακώς ο βοηθός σήκωσε τη σημαία. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιακουμάκη στο 37’.

Στο 58’ δεν υπάρχει κάποια παράβαση στην πτώση του Κάστρο στην περιοχή του ΟΦΗ.

Στο 69’ είχαμε μία από τις ελάχιστες σωστές αποφάσεις των βοηθών, όταν ο Γιακουμάκης σημειώθηκε σε θέση offside. Δεν ισχύει το ίδιο για τη φάση του 72’, όταν ο Ναμπί υποδείχτηκε λανθασμένα σε αντικανονική θέση.

Στο 76’ ο Γιακουμάκης σωστά υποδείχτηκε σε θέση offside, όμως ο βοηθός καθυστέρησε υπερβολικά να σηκώσει τη σημαία, με αποτέλεσμα ο Ζίβκοβιτς να ανατρέψει τον επιθετικό του ΟΦΗ. Ο βοηθός χειρίστηκε λανθασμένα την φάση.

Στο 82’ δεν υπάρχει κάτι στην πτώση του Γιακουμάκη στην περιοχή της Ξάνθης.

Γενικά οι δύο βοηθοί παραπέμπονται για τα λάθη που έκαναν στο ματς. Ευτυχώς για τον Παπαπέτρου που δεν παρασύρθηκε και τα πήγε καλά».

Βαθμολογία: 8,35

Αγώνας: Λαμία-Παναιτωλικός 0-2, Διαιτητής: Γρατσάνης, Κριτής: Μάκης Μιντιούρης

“Καλή η διαιτησία του Γρατσάνη. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Στο 42′ ο Μιχάι προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του Παναιτωλικού, όμως έπεσε και βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Δεν υπήρξε κάποια παράβαση”.

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-2, Διαιτητής: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ο Τζοβάρας στη Ριζούπολη”.

Βαθμολογία: 8,20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή