“Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο απο τα συμφωνηθέντα αλλά δεν κάνουμε βήμα πίσω”

Print Friendly, PDF & Email

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκε μέσω των social media για την απόφαση να αναστείλει το δικαίωμα των προσφυγών ποδοσφαιριστών έως τις 30/6, υποστηρίζοντας τα εξής:

“Οταν νίπτουμε τας χείρας μας στη διαμάχη των ισχυρών με τους ανίσχυρους, στην πραγματικότητα επιλέγουμε τη θέση του ισχυρού.

Η ΕΠΟ με απόφαση της καταργεί το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι και όπως όλοι οι εργαζόμενοι μόνο μαχόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και όσα μας ανήκουν. Πάνω από το 60% των ποδοσφαιριστών ζουν με τον ΒΑΣΙΚΌ ΜΙΣΘΌ και στην κυριολεξία είναι έρμαια του κάθε παράγοντα που θέλει να επεκτείνει τα συμφέροντα του μέσω του ποδοσφαίρου.

Μας κατηγορούν ότι σαν ποδοσφαιριστές δεν έχουμε τη διάθεση να βάλουμε πλάτη στην κρίση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του. Αλήθεια, όλες αυτές οι προσφυγές που είναι να εκδικαστούν(πάνω από 120 το χρόνο, 120 οικογένειες που περιμένουν να ζήσουν δηλαδή) από που προκύπτουν; Δεν προκύπτουν από την ασυνέπεια των ομάδων; (Και να διευκρινίσουμε ότι μιλάμε για χρήματα 3 και 4 μηνών τουλάχιστον, πριν την εποχή του κορωνοϊού).

Δεν βάζουν πλάτη οι ποδοσφαιριστές όταν έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες και κάνουν υπομονή μέχρι να σωθεί βαθμολογικά η ομάδα τους; Δεν βάζουν πλάτη όταν κάποιες ομάδες άλλαξαν ΑΦΜ και πολλοί συνάδελφοι μας έχασαν τα δεδουλευμένα τους; Δεν βάζουν πλάτη οι συνάδελφοι μας χάνοντας ολόκληρα συμβόλαια από τις ομάδες που κήρυξαν πτώχευση;

Θέλετε να βάλουμε πλάτη στην χασούρα της κρίσης; Αλήθεια κύριοι, όταν τα κέρδη σας αυξάνονται(πχ πωλήσεις παικτών, ευρωπαϊκό εισιτήριο κτλ) μας δίνεται περισσότερα από τα συμφωνηθέντα; Φυσικά όχι. Στα κέρδη μόνοι σας και στην χασούρα μαζί; Εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο απο τα συμφωνηθέντα αλλά δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο είμαστε ενωμένοι με τους συναδέλφους μας και παλεύουμε σαν ένα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΈΣ είμαστε εμείς. Ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές δε γίνεται…”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή