Δεν επετράπει η είσοδος σε δημοσιογράφο στο ''AEL FC Arena'' στον αγώνα ΑΕΛ-ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Σε καταγγελία κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ προέβη ο ραδιοφωνικός σταθμός »ΣΠΟΡ FM 94.6» καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωση δεν επετράπει η είσοδος στο γήπεδο σε δημοσιογράφο του σταθμού ύστερα από απόφαση της ομάδας.

Η ανακοίνωση του σταθμού αναφέρει:

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛ, ύστερα από απόφαση του ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια που έχει προσωπικές διαφορές με δημοσιογράφους της πόλης που του κάνουν κριτική, πέταξαν παρανόμως εκτός γηπέδου τον δημοσιογράφο του ΣΠΟΡ FM 94.6, Δημήτρη Πετρωτό, ο οποίος θα αναλάμβανε και την ραδιοφωνική μετάδοση της αναμέτρησης των βυσσινί απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο συνάδελφος, που είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), και άρα απαγορεύεται από τη νομοθεσία να μην του επιτραπεί η είσοδος σε οποιοδήποτε γήπεδο, είχε μαζί του την δημοσιογραφική του ταυτότητα και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να εισέλθει και να μεταδώσει την αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρόλα αυτά, εκδιώχθηκε κακήν κακώς!

Ό,τι συνέβη με τον δημοσιογράφο του σταθμού μας, συνέβη και με άλλα τρία μέλη του ΠΣΑΤ με τα οποία ο Κούγιας έχει προσωπικές διαφορές. Ο λόγος για τους δημοσιογράφους: Χάρη Γεωργούλα, Χρήστο Τσιάτα και Χρήστο Τσούμαρη. Ευθύνες ασφαλώς υπάρχουν και για την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και τον αστυνομικό διευθυντή, κ. Παντακίδη, που επέτρεψε την διάπραξη παράνομων πράξεων και αδικημάτων!

Ο ΣΠΟΡ FM 94.6 επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς καταγγέλλοντας το περιστατικό, δηλαδή με την Super League, τον ΠΣΑΤ και ανθρώπους της διοίκησης της ΑΕΛ, ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος διαμάχη με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, δήλωνε ανένδοτος και έτοιμος να υποστεί ακόμα και συνέπειες για τις πράξεις του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό δεν θα καλυφθεί από το «AEL FC Arena» αλλά από το στούντιο του σταθμού μας.

Ο ΣΠΟΡ FM 94.6 θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία για ακόμη μία φορά γυρίζει πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρο και την αθλητική δημοσιογραφία.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ο οποίος αναφέρει:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την ΠΑΕ Λάρισα για τον αυθαίρετο και παράνομο αποκλεισμό των δημοσιογράφων, μελών του Συνδέσμου Δημήτρη Πετρωτού, Χάρη Γεωργούλα και Χρήστος Τσιάτα από την είσοδο του στον αγώνα της Λάρισας με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΠΣΑΤ δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα προβεί σε κάθε ένδικο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του, όπως αυτά απορρέουν από τον Νόμο και το Σύνταγμα διασφαλίζοντας την ελευθεροτυπία.

Κάνουμε δε σαφές προς κάθε αρμόδια Αρχή ότι η απαγόρευση εισόδου σε επαγγελματία δημοσιογράφο αποτελεί εχθρική κίνηση για τον χώρο και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η είσοδος των δημοσιογράφων μελών του ΠΣΑΤ στα γήπεδα όλης της χώρας ορίζεται από τον κείμενη νομοθεσία (άρθρα 54 και 134 του 2725/99 και ερμηνευτική απόφαση 18668/22-04-2005 του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού) και έχει σαφώς αποτυπωθεί στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) στο άρθρο 29 παράγραφος Ζ

Ως εκ τούτου όσοι παραβαίνουν τις ως άνω διατάξεις παρανομούν και ο ΠΣΑΤ θα αναζητήσει ευθύνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here