“Δεν μου άρεσε ο τρόπος που η ΑΕΚ κέρδισε το πρωτάθλημα, ξεφύγαμε όλοι”

Print Friendly, PDF & Email

Για όσα έγιναν στο περσινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά και την ατάκα του περί “κλοπή του πρωταθλήματος” μίλησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, τονίζοντας ότι δεν του άρεσε ο τρόπο που η “Ενωση” έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ παραδέχτηκε ότι όλοι ξέφυγαν εκείνο το βράδυ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος στο OPEN TV:

Για την πίεση που υπάρχει για τον τίτλο: «Σίγουρα, οι πολλές υποχρεώσεις μαζί με την πίεση να κερδίσεις το πρωτάθλημα επηρεάζουν. Για εμένα βέβαια αυτή η πίεση είναι το καλύτερο, είναι καλή η πίεση να έχεις τον κόσμο, τον πρόεδρο, τον προπονητή να έχουν απαιτήσεις από σένα. Για εμένα και για πολλούς ποδοσφαιριστές είναι ό,τι πρέπει να έχεις στο ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές, όμως, αυτό αγχώνει τον παίκτη που κοιτάζει να πάρει το αποτέλεσμα και παύει να σκέφτεται το θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτό που μου αρέσει είναι να πηγαίνεις βήμα βήμα για να χτίσεις μία ομάδα, όχι να κερδίζει ένα πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά να μην υπάρχει. Να χτίζεις μία ομάδα πρωταγωνίστρια για χρόνια.

Για τη διαφορά που έχουν στη βαθμολογία: «Έχουμε κερδίσει όλα τα ντέρμπι και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, ενώ οι αντίπαλοί μας στα μεταξύ τους ματς έχουν φέρει ισοπαλίες».

Για την ατάκα του πως η ΑΕΚ έκλεψε το περσινό πρωτάθλημα: «”Μας κλέβουν το πρωτάθλημα” αυτό είπα, δεν είπα ότι είναι κλέφτες στην ΑΕΚ ή στον Ολυμπιακό. Μετά ο καθένας το πήγε εκεί που ήθελε. Ξεφύγαμε όλοι τότε, αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που κέρδισε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, δεν μου άρεσαν οι δηλώσεις του όπως ότι φοβήθηκαν για τη ζωή τους. Είδατε στα βίντεο ότι όλοι γελάγανε στο γήπεδο. Είχαμε συζητήσει με τον Σιμόες και με άλλους παίκτες της ΑΕΚ να βγούμε έξω».

Για την αντιπαλότητα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και την ατάκα του περί «κλεφτών» στην ΑΕΚ: «Εγώ δεν λέω ότι στην ΑΕΚ είναι κλέφτες. Είπα ότι μας κλέβουν το πρωτάθλημα. Αυτό είπα. Δεν είπα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός. Μετά ο καθένας πήγε εκεί που ήθελε. Δεν μου αρέσει. Εσύ που έπαιξες μπάλα, ξέρεις πώς είναι η ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τον κόσμο σου… Μιλάμε τώρα για φανατισμό… Ξεφύγαμε όλοι, να σου πω την αλήθεια. Αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που κέρδισε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Δεν μου άρεσαν οι δηλώσεις κάποιων παικτών, δεν μου άρεσαν οι δηλώσεις κάποιων ανθρώπων της ΑΕΚ ότι φοβήθηκαν για τη ζωή τους… Έλεγαν ότι πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου, η μαμά μου, ότι έστειλαν μήνυμα, ότι έπαιρναν τηλέφωνο αν όλα είναι καλά, ενώ εκεί μέσα όλοι ξέρουν, όλοι είδαν τα βίντεο, τις φωτογραφίες που γελούσαν, που έκαναν χαβαλέ. Είχαμε συζητήσει με κάποιους παίκτες της ΑΕΚ, όπως με τον Σιμόες, να βγούμε έξω».

Για το ότι οι παίκτες δεν πρέπει ξεσηκώνουν τον κόσμο: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν χρειάζεται να ξεσηκώνεις τον κόσμο που είναι ήδη στα… κάγκελα. Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο. Εγώ μιλάω για τον κόσμο τον δικό μας, δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι οπαδοί. Τους δικούς μας τους θέλουμε να είναι μαζί μας όπως ήταν πέρσι. Δυστυχώς έγινε αυτό με τον Ολυμπιακό, που ήταν ένας μέσα στους 30.000. Αυτό θέλουμε όλοι, να βλέπουμε ποδόσφαιρο. Εγώ προσπαθώ. Όσο περνάει απ’ το χέρι μου προσπαθώ, να βοηθήσω την ομάδα, να ηρεμώ τα πνεύματα, να εξηγώ κάποια πράγματα στους νέους. Αυτό που μπορώ να κάνω, το κάνω. Από εκεί και πέρα, πρέπει να θέλουν και να καταλαβαίνουν πώς να λειτουργούν».

Για τη διαφορά του φετινού από τον περσινό ΠΑΟΚ: «Παίζουμε ποδόσφαιρο πιο αποτελεσματικό, έχουμε τρεις διοργανώσεις, Ευρώπη, Κύπελλο και πρωτάθλημα και κοιτάμε περισσότερο το αποτέλεσμα, παρά το καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα μας επηρέασε και το ότι θέλαμε να είμαστε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι δύσκολο κι αυτό φαίνεται και σε εμάς, και στις άλλες ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό… Είναι δύσκολο. Εμείς μπαίνουμε σε κάθε αγώνα για να τον κερδίσουμε. Και προσπαθούμε από τα πρώτα κιόλας λεπτά να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Κονέ: “Με προσβάλει αυτό που είπε ο Βιεϊρίνια, εγώ δεν έκλεψα κανένα πρωτάθλημα”

Στην αθλητική εκπομπή του OPEN βρέθηκε και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος απάντησε σε όσα είπε ο Βιεϊρίνια, υπογραμμίζοντας ότι τον προσβάλουν.

«Εμένα με προσβάλει αυτό που είπε ο Βιεϊρίνια. Εγώ δεν έκλεψα κανένα πρωτάθλημα. Εγώ την ημέρα του αγώνα κοιμήθηκα με 5 βαθμούς διαφορά και ξύπνησα με δύο. Θα παίζαμε ένα ματς χωρίς φιλάθλους και ξυπνάω με μία Τούμπα που είχε sold out. Έκανε λάθος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε και έχασε το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ενώ για το αν οι ομάδες πρέπει να παίρνουν βαθμούς εκτός γηπέδων πρόσθεσε:

«Το ίδιο πράγμα που έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Ίβιτς. Έκανε τον πεθαμένο. Εγώ είμαι την άποψης να τιμωρείται η ομάδα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή