“Δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο κι αν θα παίξουμε όπως πριν”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο σε ομιλία του από την Ελβετία στο 72ο τακτικό συνέδριο της CONMEBOL τόνισε πως η υγεία αποτελεί προτεραιότητα και πως οι διαχειριστές του ποδοσφαίρου πρέπει να διασφαλίσουν ότι το άθλημα θα επιβιώσει και θα προχωρήσει μπροστά μόλις τελείωση η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό, η υγεία αποτελεί προτεραιότητα και θα πρέπει να παραμείνει μέχρι να νικήσουμε αυτή την ασθένεια.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και είμαστε ενωμένοι και να εργαστούμε ως ομάδα. Αυτό είναι το μάθημα που μπορεί να δώσει το ποδόσφαιρο: να δουλέψουμε ως ομάδα. Όλοι θέλουμε να δούμε πάλι ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και κανείς σε όλο τον κόσμο δεν ξέρει πότε θα μπορέσουμε να παίξουμε όπως πριν.

Είναι πολύ σημαντικό το ποδόσφαιρο να ακολουθεί τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των κυβερνήσεων και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί καλό παράδειγμα, διότι είναι σαφές ότι κανένας αγώνας δεν είναι πιο σημαντικός από την ανθρώπινη ζωή. Αυτό πρέπει να έχουμε με σαφήνεια στο μυαλό μας, ενώ παράλληλα να εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση και να σκεφτόμαστε θετικά προς το μέλλον.

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε παθητικοί, καθώς ο κορωνοϊός μας επηρεάζει. Και ο κόσμος μας και ο αθλητισμός μας θα είναι διαφορετικοί όταν επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Είναι ευθύνη μας ως διαχειριστές ποδοσφαίρου, πρώτα απ ‘όλα να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να επιβιώσει και δεύτερον να προχωρήσει ξανά. Αυτό δεν είναι μόνο η ευθύνη μας, αλλά και η υποχρέωσή μας»…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή