“Δεν φέραμε εμείς την ξένη ΚΕΔ, ουσιαστικά συνδιοικούμε με τις FIFA/UEFA”

Print Friendly, PDF & Email

Για την κριτική που ασκείται στη διοίκηση της ΕΠΟ για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Στέργιος Αντωνίου, τονίζοντας ότι δεν είναι αυτή που επάνδρωσε την ΚΕΔ με μέλη από το εξωτερικό και πως δεν έχει λειτουργήσει ελεύθερα λόγω της εποπτείας από τις FIFA και UEFA.

Αναλυτικά όσα είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας στον ΣΠΟΡ FM:

Για το αν εκτιμά ότι θα πάρει πίσω τα δελτία των παικτών η ΑΕΛ: «Νομίζω ότι θα τα πάρουν. Είναι μονόδρομος. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και δεν συνάδει με την ιστορία της να κινδυνεύσει με τέτοιες ποινές. Ίσως ο κ. Κούγιας να είχε πικρία από προηγούμενες αγωνιστικές και να ξέσπασε τώρα.

Πρέπει να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε λίγο τους Έλληνες διαιτητές. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι με δεμένα χέρια. Δεν φέραμε εμείς την ξένη ΚΕΔ στην Ελλάδα, ούτε την επιστασία. Βρήκαμε αυτά τα πράγματα μπροστά μας και η κριτική που δεχόμαστε δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθειά μας.

Ξέρουν όλοι ότι η UEFA και η FIFA έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Εμείς κρινόμαστε ενώ η ΚΕΔ λειτουργεί υπό τον κ. Περέιρα. Μας αδικούν όταν βάλλουν εναντίον μας ως ΕΠΟ γιατί δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να λειτουργήσουμε ελεύθερα. Η διεθνής επιτροπεία ήρθε για ένα χρόνο και πήρε παράταση. Ουσιαστικά συνδιοικούμε με τη FIFA και την UEFA».

Για το επεισόδιό του με τον Τσαχειλίδη, μετά το οποίο εκείνος απολύθηκε: «Έχει εξαντληθεί αυτό το θέμα. Είναι μια τυχαία περίπτωση που αντιμετωπίστηκε αρνητικά. Η Επιτροπή Παρακολούθησης βρισκόταν στο συμβούλιο και επιβεβαίωσαν τον τρόπο που συμπεριφέρομαι στην ομοσπονδία. Είπαν τα καλύτερα λόγια για μένα. Δεν αμφισβήτησε κανείς την αξιοπιστία μου. Δεν υπήρχε καμία ουσιαστική αντίδραση, γιατί δεν έγινε υπό την άγνοιά τους. Δεν ήταν η μοναδική περίπτωση αυτή. Μέσα στο Δ.Σ. αναφέρθηκε και από άλλον η ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Τσαχειλίδη σε νεότερο συνάδελφό του».

Για το αν έχει λόγο η ΕΠΟ επί των ξένων τοποτηρητών ή αν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί ό,τι πει η Επιτροπεία: «Αν υπήρχε κάτι που θα ήταν καταγγελλόμενο θα ήταν εύλογο να συζητηθεί το θέμα. Η επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι όταν θα μπορούμε να πορευτούμε μόνοι χωρίς επιστασίες. Αυτό χρειάζεται όμως συλλογική προσπάθεια και συμπαράσταση από τις ομάδες.

Δεν μπορεί με το παραμικρό σήμερα ένας διαιτητής να πηγαίνει να σφυρίξει με το βάρος ότι θα στηθεί την άλλη μέρα στο απόσπασμα. Καθημερινά κρίνουμε έναν διαιτητή από ένα λάθος. Πρέπει να τους δείξουμε εμπιστοσύνη και να καταλάβουμε ότι κι εκείνοι θα κάνουν λάθη. Πρέπει να φύγουν αυτοί που έχουν σκοπιμότητα. Λάθη γίνονται ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αποφεύγεται αυτό».

Για το ότι δεν παραπέμφθηκαν κι άλλοι παράγοντες πριν τον Κούγια για αντίστοιχες δηλώσεις: «Η ανοχή δεν είναι αδυναμία. Συσσωρεύονται κάποια πράγματα και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό. Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες ανακοινώσεις. Έχουμε αρχίσει και περνάμε σε χειρότερες καταστάσεις και αν δεν σταματήσει αυτό, δεν θα καλυτερέψει το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή