Δημητριάδης: «Βρίσκομαι εδώ χάρη στον Γραμμένο, θέλω να φανώ αντάξιος του»

Print Friendly, PDF & Email

Πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Ενωσης, Σάββας Δημητριάδης προχώρησε σε ομιλία αναφερόμενος σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ΕΠΣΜ.

Αναλυτικά:

“Ευχαριστώ πολύ όλους σας, θέλω να ξεκινήσω με τους ανθρώπους που έμειναν εκτός από τη νέα διοίκηση.

Τους δικαιολογώ για τη πικρία τους , θέλω να τους ευχαριστήσω Περκουλίδη, Χασάπη, Μπαμπεκίρ, Δημαρχόπουλο, Σόμπατζη, Λεβέντη, Σπανδωνίδη, Φρατζή, Φράγκαλη, Μητρούλη, Κολασίδη, Ιγνατιάδη, Παπαδούδη, Κοροσίδη, άφησα δύο ανθρώπους στο τέλος και ο λόγος είναι συγκεκριμένος, ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Νίκο Φιλιππιάδη, ο οποίος θεωρώ ότι η επιλογή του να μην είναι στη διοίκηση έδωσε χώρο στα νέα παιδιά που θα απαρτίσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, έχει κι αυτός πικρίες, θα είναι κι αυτός κοντά πιστεύω στα νέα παιδιά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αναμόρφωσε και διαμόρφωσε με την πλήρη έννοια της λέξης, με τη στάση του και τις ιδέες του στο ποδόσφαιρο του Νομού μας, τον Διονύση Ψωμιάδη, με πολύ αγάπη με είπε να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου, θα είναι πάντα δίπλα μας για ότι και όποτε τον χρειαστούμε. Βέβαια επειδή τον ξέρουμε όλοι μας, τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας αλλάζει σελίδα. Με όραμα, τόλμη, αποφασιστικότητα και αγάπη θα προχωρήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλέξεται. Νέα παιδιά τα οποία δεν είχαν ποτέ ανάμειξη με τα κοινά της Ένωσης στο παρελθόν και κάποιοι άνθρωποι που επιστρέφουν για να βοηθήσουν. Με μπροστάρη εμένα και τους έμπειρους να είστε σίγουροι ότι προετοιμάζουν το μέλλον της ΕΠΣΜ. Σας κοιτώ στα μάτια, δεν έχω σκοπό να είμαι πρόεδρος μέχρι τα βαθιά μου γεράματα, πρέπει να γίνεται αλλαγή στον προεδρικό θώκο για να πηγαίνει το ποδόσφαιρο της πόλης μπροστά. Οτιδήποτε άλλο έχουμε στο μυαλό μας, η ΕΠΣΜ θα έχει πάντα την πόρτα της ανοιχτή. Έχετε πειστεί από τη προηγούμενη διοίκηση ότι πλέον η Τσιμισκή είναι το δικό σας σπίτι, εμείς απλώς το διαχειριζόμαστε. Είμαστε συνεχιστές Γιώργου Λυσσαρίδη, Διονύση Ψωμιάδη, Βαγγέλη Γραμμένου, με φρέσκιες ιδέες θα δείξουμε έργο. Αντλούμε δύναμη από τα σωματεία μας, στόχος μας η βελτίωση του ποδοσφαίρου του Νομού. Σε πείσμα κάποιων, ευτυχώς λίγων, που δεν αντιλαμβάνονται τι είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλει κουτσομπολιά, δε θέλει αντιπαλότητες, έχθρες, αλλά θέλει συνεργασία, ομοψυχία και ανιδιοτελή εργασία. Δεν περισσεύει κανένας απολύτως, μόνο αυτοί που βάζουν το εγώ πάνω από το εμείς. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τα αξιόπιστα πρωταθλήματά μας. Καταφέραμε μετά από έναν σχεδιασμό που ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, να κάνουμε τρεις τους ομίλους της Α’ , να έχουμε δεκαέξι ομάδες στην Α1. Απαρτίζεται από παράγοντες του μόχθου, από μαθητές, δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες

Κάτι δεν κάναμε καλά στην Γ’ κατηγορία, χρειάζεται νέα στρατηγική, να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε. Η Γ’ κατηγορία δεν είναι μόνο ενδιαφέρον της διοίκησης, είναι ενδιαφέρον της Α1, της Α’, της Β’, είμαστε η μόνη Ένωση που όλες οι κατηγορίες ενδιαφέρονται η μία για την άλλη.

Το κύπελλο επίσης, είναι άκρως ανταγωνιστικό. Φέτος είχαμε εξαιρετικό τελικό, ίσως να με πείτε ότι λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω ότι αγγίξαμε τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί τελικός χωρίς φιλάθλους δεν γίνεται ποτέ, εμείς δε θα το κάνουμε ποτέ (σπόντα για τις άδειες κερκίδες στον φετινό τελικό κυπέλλου Ελλάδας).

Τα πρωταθλήματα υποδομών, τα ιδιωτικά κέντρα κάνουν εξαιρετική δουλειά και ανοίξανε τις πόρτες τους ώστε να συνεργαστούμε”.

Ο κ. Δημητριάδης στο σημείο που μπήκε η κ. Πατουλίδου την εκθείασε και είπε:

“Η κ. Πατουλίδου είναι από τους λίγους που μας έχουν βοηθήσει, την ευχαριστούμε πολύ, γεροί να είμαστε και θα κάνουμε πολλά πράγματα”.

Εν συνεχεία ο κ. Δημητριάδης σημείωσε:

“Η υγεία των ποδοσφαιριστών, εκτός της προληπτικής εξέτασης και των υπολοίπων, για πρώτη φορά πανελληνίως δημιουργήσαμε το ταμείο εξασφάλισης αποζημίωσης των τραυματισμών. Είχαμε 80 ομάδες που συμμετείχαν. Τα σωματεία δεν το πίστεψαν, αλλά υπήρχανε περιπτώσεις που ωφελήθηκαν τα μέγιστα από αυτό το πρόγραμμα. Είμαι σίγουρος ότι από τη νέα σεζόν όλα ή τα περισσότερα σωματεία θα μπουν σε όλο το πρόγραμμα. Είμαστε σε συζητήσεις με κέντρο αποκατάστασης ποδοσφαιριστών.

Έχουμε φέτος αποθεματικό ταμείο, με τη πάροδο των χρόνων, μπορεί να μην χρειάζεται κανείς να πληρώνει για το πρόγραμμα. Είμαστε σε συζητήσεις και με τον σύνδεσμο διαιτητών, απλώς έχουμε έναν ενδοιασμό με τους διαιτητές που είναι στα παιδικά, επειδή εκεί δεν υπάρχουν φύλλα αγώνος, θα το εξετάσουμε.

Είναι μεγάλη υπόθεση πως οι μικτές μας ομάδες κάθε χρόνο φέρνουν έναν πανελλήνιο τίτλο. Θα ήθελα να σταθώ σε δύο ανθρώπους, στον Θανάση Καναρά και τον Χάρη Παπαναγιώτου. Ευχαριστώ και τους δύο, από τα χέρια τους περάσανε ποδοσφαιριστές που κόσμησαν και κοσμούν το ποδόσφαιρο, αλλά και παιδιά που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Του χρόνου οι προπονητές δε θα συνεχίσουν στις μικτές ομάδες, αλλά θα μας βοηθήσουν από νέο πόστο που θα τους προταθεί.

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώσαμε το πρωτάθλημα κορασίδων υποδομών. Δυστυχώς δε το αναπτύξαμε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος το τολμήσαμε, τα δύο τελευταία χρόνια υπήρχαν ερασιτεχνικές ομάδες που κάνανε γυναικείες ομάδες και έπρεπε να τις βοηθήσουμε. Κάναμε αυτή την αναπαραγωγή των παιδικών πρωταθλημάτων. Ξεκινάμε δειλά δειλά τις ακαδημίες των γυναικείων ομάδων.

Επίσης διοργανώνουμε και κάθε χρόνο βελτιώνουμε το πρωτάθλημα και κύπελλο βετεράνων. Ένα πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρον, δύο ομίλων, ο τελικός κυπέλλου γίνεται πάντα με πολύ μεγάλη χαρά. Είναι κομμάτι του δικού μας ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά που προείπα είμαστε βέβαιοι ότι συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θα κάνουμε ότι μπορούμε με υπευθυνότητα, με καινοτόμες προσπάθειες, με όποια προβλήματα κληθούμε. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις οικονομικές παροχές που ξεκινήσαμε.

Θα βοηθήσουμε οικονομικά όποιο σωματείο θέλει να επαναδραστηριοποιηθεί.

Δεσμευόμαστε για νέες οικονομικές ελαφρύνσεις. Δειλά δειλά αρχίζει η ΕΠΣΜ να ανταποκρίνεται στις οικονομικές δύσκολες συνθήκες σας. Θα σας ελαφρύνουμε από αυτά. Δεσμευόμαστε ελαφρύνσεις στις ομάδες των περιοχών άνω των 70 χιλιομέτρων, επιδοτώντας τους το εξοδολόγιο. Θα δοθεί ένας οικονομικός κλειδάριθμος για τις ώρες και μέρες που αγωνίζονται. Πρέπει να βοηθήσουμε τις ομάδες των απομακρυσμένων περιοχών.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα βγαίνει κάθε Παρασκευή. Αυτό θα δίνει την δυνατότητα στους προπονητές και ποδοσφαιριστές να προγραμματίζουν τις δουλειές και τις προπονήσεις. Το μέτρο το παίρνουμε για να μην αλλάζει ούτε ένας αγώνας (να μην υπάρχουν συνεχώς τροποποιήσεις).

Θα συνεχίσουμε τον δίμηνο – τρίμηνο προγραμματισμό των πρωταθλημάτων για να μπορέσετε και εσείς να κάνετε τον δικό σας προγραμματισμό.

Τα έσοδα των μπαράζ να μοιράζονται εξίσου στα δύο σωματεία που μετέχουν (σε ουδέτερα γήπεδα).

Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε νέα προγράμματα στο διαδίκτυο. Να μην έχουμε αυτό το ανεβοκατέβασμα στη περίοδο των μετεγγραφών κλπ. Σε κάθε σωματείο θα δώσουμε έναν ειδικό κωδικό που θα μπορείτε να μπαίνετε στην σελίδα μας και θα βλέπετε τα οικονομικά σας στοιχεία. Ανά πάσα στιγμή θα βλέπετε όλες σας τις υποχρεώσεις και μέσα από τη διαδικασία θα λέτε και πότε θέλετε να πληρώσετε.

Για να μπορέσει η ΕΠΣΜ με την τάδε εταιρία να μπει χορηγός κάπου, χρειάζεται συνεργασία με εσάς. Πρέπει εσείς να δώσετε την διαχείριση στην Ένωση. Αυτός που θα σας δώσει ένα ευρώ, θέλει να βγάλει ένα ευρώ και πέντε λεπτά, δηλαδή δε θέλει να μπει μέσα.

Οι χορηγοί που βρίσκεται είναι χορηγοί αγάπης. Τους λέω έτσι γιατί αγαπούν την ομάδα της γειτονιάς τους, τον πρόεδρο της ομάδας.

Σας δηλώνω ρητά. Στην ΕΠΣΜ απαιτώ να μας ελέγχεται, το απαιτώ. Να έρχεστε, έχετε το δικαίωμα. Θα συνεχίσουμε επίσης να κάνουμε συμβούλια εκτός κέντρου, για να μπορέσετε όλα τα σωματεία να βλέπετε τις διεργασίες του συμβουλίου σας.

Θα δημιουργήσουμε νέο τμήμα τοποτηρητών, οι οποίοι θα μας μεταφέρουν τα προβλήματα της περιοχής τους. Όσο υπάρχει οικονομική κρίση, υπάρχει και για τα μέλη. Παρότι είμαι πρόεδρος, είμαι μεροδούλι μεροφάι, θα πάω μια φορά στον Σταυρό, δεύτερη, την τρίτη θα το σκεφθώ.

Θα κοιτάξουμε σε όλες τις περιοχές που θα είναι πάντα κοντά μας. Μια φορά τον μήνα θα έρχονται στο συμβούλιο θα μας λένε τα προβλήματα των περιοχών τους. Θα προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις.

Θα συνεχίσουμε την ημέρα παραπόνων. Βλέπω ειδικά την Δευτέρα παράπονα στη τηλεόραση, στο ραδιόφωνο. Θα υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα στην Ένωση, να ζητάτε όποια επιτροπή θέλετε, να κλείνετε ραντεβού και να μιλάτε.

Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μία επιτροπή που θα έχει την επαφή με τους Δήμους και την περιφέρεια για την βελτίωση των γηπέδων και των εγκαταστάσεων.

Είμαστε σε καλό σημείο συζήτησης για τους απινιδωτές. Σε γήπεδα μεγάλων χρήσεων, από εκεί θα ξεκινήσουμε. Από τον Σύνδεσμο Προπονητών θα ξεκινήσει η διαδικασία, όπου θα γίνουν σεμινάρια “Κάρπα”.

Τέλος, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναμορφώσουμε τη Μίκρα, είμαστε αναχρονιστικοί, ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ πρέπει να βλέπει ένα ματς στη Μίκρα, να μπορεί να πηγαίνει ένας ΑΜΕΑ τουαλέτα στη Μίκρα.

Ο μεγαλύτερος στόχος είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το νέο αθλητικό κέντρο στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είμαστε πολύ κοντά.

Θα επαναφέρουμε τη συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ για τα παιδικά πρωταθλήματα και μόνον.

Μεγάλο το έργο μας και στην κοινωνική πολιτική. Στα άμεσα σχέδιά μας και η δημιουργία ομάδας φιλάθλων, για να δουν τι θα αντιμετωπίσουν σε ένα γήπεδο, όταν μάθουν τα παιδιά να φέρονται όπως πρέπει, θα έχουμε και καλύτερη ποιότητα φιλάθλων.

Έρχονται νέες σχολές διαιτητών, προπονητών.

Θα βελτιώσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα απαιτήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε υπερήφανους για την εμπιστοσύνη σας. Εμείς θα φωνάζουμε, για το δικαίωμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να μας δοθεί αυτό που μας ανήκει. Θα κάνουμε και προτάσεις στην ΕΠΟ. Όλα αυτά που ανέφερα είναι ορισμένα από αυτά που θα γίνουν την τετραετία.

Ζητώ την αυστηρή και καλόπιστη κριτική σας. Να μην έχουμε αλαζονικές συμπεριφορές, όταν κάποιος αισθάνεται μόνος του, ενδεχομένως αν το μυαλό του δεν είναι καλά στο κεφάλι του, φέρεται αλαζονικά.

Θα καταπολεμήσουμε και τα μεμονωμένα φαινόμενα βίας, θα πρέπει να σταματάμε τον στοιχηματισμό.

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο “Το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ μπροστά σας, οφείλεται σε έναν άνθρωπο που μου έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και θέλω να φανώ αντάξιος. Έναν άνθρωπο που θεωρώ πως αν το γνώριζα πιο νωρίς στη ζωή μου, θα ήμουν διαφορετικός, τιμώ και πάντα ευχαριστώ τον Βαγγέλη τον Γραμμένο”.

Πηγή: pamebala.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή