Διακοφώτης: Να καταργηθεί η SL2 και να πάμε σε δυο ομίλους των 14 ομάδων

Print Friendly, PDF & Email

Για τις ποοπτικές επανέναρξης των πρωταθλημάτων και το θέμα της αναδιάρθρωσης μίλησε πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αθλητικό συντάκτη Δημήτρη Δραγάτη στο ραδιόφωνο του SKY 100.8.

Ο κ. Διακοφώτης τόνισε τα εξής:

-“Ότι ακούγεται και γράφεται είναι σενάρια. Εμείς σαν Ομοσπονδία δεν έχουμε συζητήσει απολύτως τίποτα. Όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη μεταξύ FIFA, UEFA και των προέδρων των Ομοσπονδιών, η ημερομηνία ορόσημο για την επόμενη ημέρα είναι η 14η Απριλίου.

Θα πρέπει η κάθε Ομοσπονδία να αξιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της, να δει πραγματικά τι μπορεί να γίνει και αν μπορεί να γίνει και να αποφασίσει. Υπενθυμίζω ότι τα πάντα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου και η κάθε χώρα θα αποφασίσει για τα του οίκου της. Θα είναι στην ευχέρεια της κάθε χώρας να αποφασίσει ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί. Δεν θα υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγίες από την FIFA ή την UEFA”.

-“Διαφορετική είναι η αντιμετώπιση στα Επαγγελματικά σε σχέση με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Όπως επίσης είναι αλλιώς να είσαι μια ομάδα στην Αθήνα και αλλιώς στις Κυκλάδες ή στα Δωδεκάνησα. Όλα αυτά θα μπουν στο τραπέζι και θα τα συζητήσουμε. Φαντάζομαι ότι κάπου στα μέσα του Απρίλη ο πρόεδρος θα μας καλέσει να κάνουμε μια κουβέντα και να αξιολογήσουμε την κατάσταση.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πάρει μέτρα και έχει περιορίσει το φαινόμενο. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό. Σε σχέση με άλλες χώρες έχουμε τις λιγότερες απώλειες και δεν νομίζω ότι και η πολιτεία θα θέλει να το ρισκάρει σχετικά με το αν συνεχίσουμε εμείς τα πρωταθλήματα. Το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Μπορεί η κυβέρνηση να εκτιμήσει ότι μέχρι το τέλος του Μάη δεν μπορεί να γίνει το οτιδήποτε, επομένως θα πρέπει και εμείς να πράξουμε αναλόγως. Το καταλαβαίνουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να αδικήσει ή να ευνοήσει κάποιες ομάδες αλλά μπροστά στην ανθρώπινη ζωή δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει κανείς το οτιδήποτε”.

-“Η αίσθηση η δική μου είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα καθώς από ανεπίσημες πληροφορίες ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση θα πάει και μέχρι τον Μάϊο. Από εκεί και πέρα θα πρέπει και εμείς σαν Ομοσπονδία να δούμε το πως θα …αδικήσουμε λιγότερες ομάδες.

Η Super League είναι μια ξεχωριστή ενότητα που μπορεί από μόνη της να ρυθμίσει το δικό της πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, η Super League 2, η Football League και τα τοπικά είναι διαφορετικό κομμάτι. Η Super League 2 και η Football League θα πρέπει να συνεργαστούν με την ΕΠΟ για να δούμε τι θα γίνει. Αν είναι να ξεκινήσει κάτι εάν και εφόσον οι συνθήκες το ευνοήσουν και βγούμε από την καραντίνα, θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο Μάϊο και αφού δοθούν και δυο εβδομάδες στις ομάδες για να προετοιμαστούν. Αν ξεφύγουμε και πάμε στον Ιούνιο θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι και αυτό είναι εκτίμηση δική μου. Φυσικά αν συνεχιστεί η καραντίνα νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο”.

– “Δεν ήμουν σύμφωνος να γίνουν τα πρωταθλήματα όπως έγιναν αλλά για χάρη του τηλεοπτικού συμβολαίου για τις ομάδες που μας έλεγαν ότι ήταν διασφαλισμένο και έλεγε ότι η κάθε ομάδα της Football League, είπαμε ότι στο πλαίσιο αυτό μπορεί να γίνει ένα αξιόλογο πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια αναιρέθηκε μετά τις εκλογές όπου έγινε μείωση στα ποσά. Αν μας το έλεγαν από την αρχή θα ήταν και διαφορετική απόφαση της Ομοσπονδίας.

Εν πάση περιπτώσει αυτό έγινε τώρα και νομίζω ότι μπορεί να διορθωθεί. Πιστεύω ότι και η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει μια πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Να καταργηθεί η Super League 2 και να πάμε σε δυο ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πέσει κανείς από τη φετινή Football League και θα ανεβούν και οι οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική. Και από εκεί και πέρα μπορεί και η πολιτεία για να διασφαλίσει μια ποιότητα, ζητήσει από τις ομάδες να καταθέσουν τους φακέλους αδειοδότησης και όποια δεν έχει τις προϋποθέσεις να πέφτει στη Γ’ Εθνική”.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης ΕΔΩ