Διαφωνία Ακρίδα-Τσίκινη για την απόφαση των διαιτητών να σταματήσουν την αποχή

Print Friendly, PDF & Email

Από διαφορετική οπτική γωνία είδαν οι κριτές του Master Ref Κώστας Ακρίδας και Ηρακλής Τσίκινης, τη στάση των διαιτητών στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου και την οριακή απόφασή τους να δώσουν τέλος στην αποχή από τα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακρίδας τόνισε ότι δεν έπρεπε να σταματήσουν την αποχή, καθώς δεν κέρδισαν τίποτα από τη συνάντηση, ενώ ο κ. Τσίκινης υπογράμμισε ότι η απόφασή τους ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς έδειξαν ότι έχουν καλή πρόθεση να μην δημιουργήσουν προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα υποστήριξαν οι δύο κριτές του Master REF:

Κώστας Ακρίδας: «Κακώς οι διαιτητές έληξαν την αποχή, καθώς για ακόμη μία φορά ακούστηκαν ευχολόγια. Στη συνάντηση φάνηκε η απειρία των εκπροσώπων τους στον χειρισμό συνδικαλιστικών ζητημάτων. Διαχειρίστηκαν λάθος την κατάσταση. Όταν άκουσαν αυτά που άκουσαν από τον πρόεδρο της Super League, έπρεπε να αποχωρήσουν. Αν δεν τους θέλουν ας φέρουν ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς. Θέλουν να τους έχουν και να τους συμπεριφέρονται σα να είναι πρόβατα;

Βέβαια, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Λίγκας, τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού έδειξαν να είναι δίπλα στους διαιτητές. Ειδικά ο κ. Γραμμένος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει διαιτησία, καθώς την στήριξε σε δύσκολες περιόδους, όταν ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η μικρή διαφορά έδειξε ότι οι διαιτητές δεν πείστηκαν απ’ όσα άκουσαν. Ίσως να είναι ένα δείγμα διχασμού, που στην πορεία δεν θα τους κάνει καλό».

Ηρακλής Τσίκινης: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους και το 2019 το ποδόσφαιρο να γίνει ξανά γιορτή στην Ελλάδα, όπως είναι στο εξωτερικό.

Αναφορικά με τη συνάντηση των ποδοσφαιρικών φορέων με τους διαιτητές, θεωρώ ότι ήταν καλό που έγινε. Τα αποτελέσματά της θα φανούν στο μέλλον. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις από ΕΠΟ και Πολιτεία, όμως τίποτα δεν γίνεται να λυθεί άμεσα. Χρειάζεται πολύ δουλειά. Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι οι διαιτητές, αλλά οι παράγοντες. Πρέπει να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Η απόφαση των διαιτητών να σταματήσουν την αποχή ήταν σωστή, καθώς έδειξαν καλή πρόθεση. Κατανοώ και τον προβληματισμό ορισμένων διαιτητών. Ο χρόνος θα δείξει πως θα πάνε τα πράγματα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή