Διεγράφη ο Ζαγοράκης, αλλάζει τις ποινές που επιβάλλει η ΕΕΑ η κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση που παρέχει στους πολιτικούς συντάκτες αναφέρθηκε και στην υπόθεση “ΠΑΟΚ-Ξάνθη” για την οποία η ΕΕΑ εισηγήθηκε τον αποκλεισμό των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται τέτοιου είδους ποινές σε θέματα όπως αυτό που γνωμοδότησε η ΕΕΑ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι δεν θα υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Παράλληλα διαγράφηκε από τη ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα:
Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα βήμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο, ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνική μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Ελληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωντικές ποινές και κυρώσεις σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλια, ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή