Δικάζονται 36 οπαδοί για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο

Print Friendly, PDF & Email

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αναμένεται να καθίσουν 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Οι 36 οπαδοί κατηγορούνται για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017.

Μετά από εισαγγελική έρευνα που είχε γίνει για τα θλιβερά επεισόδια στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού, αποφασίστηκε να παραπεμφθούν 36 ταραξίες για πλημμελήματα (παραβίαση αθλητικού νόμου, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, βιαιοπραγίες, κατοχή όπλων).

Η δικογραφία είναι ογκoδέστατη, οι κατηγορούμενοι είναι ενήλικες, ενώ προέρχονται σχεδόν από όλες τις περιοχές της χώρας, όπως και από το Βόλο, μεταξύ των οποίων από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την Κατερίνη, την Ξάνθη, τη Δράμα, τα Γιαννιτσά και αλλού, ενώ η υπόθεση εισάγεται στο Δικαστήριο για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2017, δύο ώρες πριν το σφύριγμα του διαιτητή για την έναρξη του 75oυ Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, είχε αρχίσει η ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων είχαν εισέλθει για περίπου 5-10 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας μάχες σώμα με σώμα. Ωστόσο, οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδιναν για αρκετή ώρα μάχη στην αερογέφυρα την οποία η αστυνομία δεν φύλαξε. Νωρίτερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν βόμβα μολότοφ εκτός του γηπέδου, προκαλώντας πυρκαγιά στον εξωτερικό χώρο.

Τελικά, ο αγώνας ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, η πόλη του Βόλου θύμιζε φρούριο, αφού σε κάθε στενό σχεδόν υπήρχαν αστυνομικοί και κλούβες, ενώ στο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί πάνω από 70 τραυματίες.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή