Διοικητικός απολογισμός: Ποιές ΠΑΕ και ποιές ΕΠΣ άλλαξαν στάση φέτος σε σχέση με πέρυσι

Print Friendly, PDF & Email

Ενισχυμένος και με τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής που έχουν καταγραφεί σε ΓΣ εδώ και αρκετά χρόνια βγαίνει ο Βαγγέλης Γραμμένος και η διοίκησή του, δύο χρόνια μετά την εκλογή στην προεδρία της ΕΠΟ. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αριθμοί από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία που έγινε την Παρασκευή 28/6.

Το σημαντικό στοιχείο, που παρουσιάζει το SoccerPlus είναι η αύξηση της αποδοχής του σε σχέση με πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο απολογισμός της διοίκησης Γραμμένου εγκρίθηκε με ψήφους 51-14 ενώ φέτος «πέρασε» ακόμη πιο εμφατικά με ψήφους 56-5 και ένα “παρών”!

Πάμε όμως να δούμε πώς συμπεριφέρθηκαν οι ΠΑΕ και οι Ενώσεις αλλά και πού υπήρξαν μεταβολές στην στάση τους συγκρίνοντας τις ψήφους στη φετινή και την περυσινή ΓΣ της ΕΠΟ

Ξανά «όχι» ο Ολυμπιακός, συνεχίζουν να στηρίζουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Σε ό,τι αφορά τις ΠΑΕ της Super League 1, φέτος ψήφισαν κατά ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ, ενώ απών ήταν οι ΠΑΕ Αρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος. Αντίθετα στήριξαν τη διοίκηση Γραμμένου ψηφίζοντας «ναι» στο διοικητικό απολογισμό οι ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Βόλος.

Πέρυσι είχε καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό μόνο Ολυμπιακός. «Ναι» στη διοίκηση Γραμμένου είχαν πει οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αστέρας, Ατρόμητος, Απόλλων, Λεβαδειακός, Λαμία, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ. Δηλαδή αν εξαιρέσουμε τον Απόλλωνα και τον Λεβαδειακό που υποβιβάστηκαν αλλά και τη Λαμία, που φέτος απουσίαζε, όσες ομάδες στήριξαν τον Γραμμένο την περσινή σεζόν το έπραξαν και φέτος.

Η ΑΕΛ ψήφισε «όχι», παρότι πέρυσι ψήφισε «ναι» και ο Βόλος, που είναι νέο μέλος της Super League 1, ψήφισε «ναι». Οι υπόλοιποι απουσίαζαν από τη ψήφιση του διοικητικού απολογισμού και πέρυσι και φέτος.

Σταθερή η στάση της Football League, η οποία τόσο πέρυσι όσο και φέτος ψήφισε υπέρ της έγκρισης του διοικητικού απολογισμού.

Ενώσεις: Τα έξι «όχι» που φέτος έγιναν «ναι»

Ακόμη καλύτερη για τον Γραμμένο δείχνει η εικόνα στις Ενώσεις δεδομένου ότι το 2018 καταψήφισαν τον απολογισμό 13 ΕΠΣ. Αυτές ήταν οι ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλονιάς, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Τρικάλων και Χανίων.

Από αυτές μόνο η ΕΠΣ Εύβοιας, η ΕΠΣ Κέρκυρας και η ΕΠΣ Πειραιά διατήρησαν ίδια στάση και καταψήφισαν εκ νέου τον διοικητικό απολογισμό.

Σε καμία άλλη ΓΣ δεν τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια δεν ήταν μόνο τρεις οι Ενώσεις που καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό. Όσο συρρικνωμένη κι αν ήταν η αντιπολίτευση υπήρχε ένας αριθμός περίπου δέκα Ενώσεων που διαφοροποιούνταν.

Οι ΕΠΣ Ηλείας και Θεσπρωτίας απουσίαζαν, ενώ η ΕΠΣ Λακωνίας αυτή τη φορά επέλεξε να δηλώσει «παρών». Αντίθετα οι ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, που άλλαξε διοίκηση, Ηρακλείου, Κορινθίας, Ρεθύμνου, Τρικάλων και Χανίων δεν διατήρησαν το «όχι» του 2018 και ψήφισαν φέτος «ναι» στον διοικητικό απολογισμό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή