Διπλό χτύπημα από τον Θοδωρή Κυριακού: Προβάδισμα για Nova, ενδιαφέρον για Mega

Print Friendly, PDF & Email

Σκληρή αναμέτρηση στην αγορά της τηλεόρασης, με τον Θοδωρή Κυριακού να χτυπάει σε δύο καθοριστικά μέτωπα. Η απόκτηση του ελέγχου της Forthnet, με στόχο τη Nova, την οποία διεκδικεί επίσης η σύμπραξη Vodafone – WIND, και η διεκδίκηση του εμπορικού σήματος και της ταινιοθήκης του Mega, εφόσον βγουν σε δημοπρασία, είναι οι δύο στόχοι το επόμενο διάστημα.

Στην κορυφή βρίσκεται η Nova, μέσω της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για λογαριασμό των δανειστριών τραπεζών η Nomura για το 33% της εταιρείας. Η πρόταση του Θοδωρή Κυριακού για επένδυση τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ στη Forthnet, με «κούρεμα» των δανείων κατά 70%, αυτήν τη στιγμή έχει προβάδισμα έναντι της πρότασης του σχήματος Vodafone – WIND, που προβλέπει τον διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων και των συνδρομητών σε τηλεπικοινωνίες και τηλεόραση της Nova. Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα μεταξύ των τραπεζών που έχουν δανείσει τη Forthnet και δεν είναι εύκολη η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ τους. Η διαδικασία δεν είναι δημόσια, γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις τράπεζες και δεν είναι δεσμευτική. Αν υπάρξει και τρίτος ενδιαφερόμενος και καταθέσει ελκυστική πρόταση, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Με βάση τη σημερινή εικόνα, ο Θοδωρής Κυριακού έχει ένα σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για το μέλλον της Nova.

Για την ταινιοθήκη και το εμπορικό σήμα του Mega ερίζουν οι περισσότεροι από τους παίκτες της τηλεοπτικής αγοράς. Με ένα σταθερό κοινό της τάξεως του 10% στις ηλικίες 18-44 ετών χάρη στις σειρές του, που πλέον μεταδίδονται χωρίς διαφημίσεις, το Mega αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο για το Star, που ξεκινάει τη συνεργασία με τον Alpha, για το Epsilon, που διεκδικεί ρόλο στα πράγματα την επόμενη σεζόν, και για τον ΑΝΤ1, που θέλει να κερδίσει ξανά την πρώτη θέση στη διαφημιστική δαπάνη.

Πηγή: typologies.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή