Διχασμός και στην Μπαρτσελόνα για το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Print Friendly, PDF & Email

Το σημερινό (1/10) δημοψήφισμα στην Καταλονία είχε και αθλητικές προεκτάσεις δεδομένου ότι την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη και η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Το αίτημα της Μπαρτσελόνα για αναβολή της σημερινής αναμέτρησης δεν εισακούστηκε από τη Λίγκα και έτσι η διοίκηση αποφάσισε το ματς να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών «δεδομένης της εξαιρετικής φύσης των γεγονότων», που λαμβάνουν χώρα στην Καταλονία.

Παρόλα αυτά η απόφαση της διοίκησης η Μπαρτσελόνα να αγωνιστεί κανονικά απόψε δεν ήταν ομόφωνη. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Κάρλες Βιλιαρουμπί, δείχνοντας την αντίθεσή του στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης αναμέτρησης ανήμερα του δημοψηφίσματος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου δικαιολόγησε την απόφαση να αγωνιστεί ο σύλλογος με τα εξής λόγια: «Η ασφάλεια ήταν εγγυημένη, παίζουμε με κλειστές πόρτες για να δείξουμε τη διαφωνία μας». Ο Μπαρτομέου εξήγησε πως ευελπιστεί να αναθεωρήσει την απόφαση παραίτησής του ο Βιλιαρουμπί, προσθέτοντας σχετικά: «Έχουμε χρόνο να μιλήσουμε επ’ αυτού τις επόμενες ημέρες. Είναι φυσικό σε μία σύσκεψη να μην έχουμε όλοι την ίδια γνώμη».

Σε δηλώσεις του στο κανάλι της Μπαρτσελόνα, ο Μπαρτομέου δήλωσε: «Θα χάναμε 6 βαθμούς, τρεις από τον μηδενισμό κι άλλους τρεις λόγω τιμωρίας. Η Λίγκα δεν μας άφηνε να αναβάλουμε το παιχνίδι, κάτι που ήταν επιθυμία μας. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία, αλλά δεν βρέθηκε άκρη. Δεν μας άφησαν επιλογή. Ζυγίσαμε τις καταστάσεις μιλώντας με στελέχη της διοίκησης και το προπονητικό τιμ και αποφασίσαμε ότι το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο αν δεν κατεβαίναμε να αγωνιστούμε και κάπως έτσι επιλέξαμε την λύση των κεκλεισμένων θυρών».

Σημειώνεται ότι αντιδράσεις υπήρξαν και μεταξύ των παικτών, με κυριότερες αυτές του Ζεράρ Πικέ, ο οποίος όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος δεν ήθελε να αγωνιστεί απόψε, αλλά τελικά πειθάρχησε και βγήκε κανονικά στο γήπεδο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή