"Δύσκολα θα γλιτώσουμε τη διακοπή, το σωστό είναι οι ομάδες να γίνουν ξανά 16"

Print Friendly, PDF & Email

O διοικητικός ηγέτης της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου έκανε δηλώσεις στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Από εκεί και πέρα τάχθηκε υπέρ αναδιάρθρωσης για να έχει η SL1 16 ομάδες τη νέα σεζόν, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία των ομάδων με τον ΠΣΑΠ για το θέμα της μείωσης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.

Για το γεγονός ότι η πανδημία έχει αφήσει στο περιθώριο το ποδόσφαιρο:
«Το ποδόσφαιρο έχει πάει σε τρίτη μοίρα, προέχει η υγεία των συνανθρώπων μας. Μετά, την επόμενη μέρα θα δούμε την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και γενικά την οικονομία της χώρας και μετά έρχεται ο αθλητισμός και τα θεάματα. Ασφαλώς όλους μας έχει προβληματίσει, όλα τα αθλήματα είναι στην ίδια κατάσταση».

Για την τηλεδιάσκεψη της SL1 που έδωσε νέα παράταση αναστολής: «Δεν διαφωνήσαμε με την άποψη της οριστικής διακοπής, αλλά έπρεπε πρώτα να δούμε τι θα κάνει η UEFA αν θα μας δώσει κάποιες οδηγίες και μετά να αποφασίσουμε. Αυτό που δείχνει η κατάσταση και αυτό πιστεύω κι εγώ, είναι δύσκολο να γλιτώσουμε την οριστική διακοπή φέτος. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν τελείωσε ο τελευταίος κύκλος του πρωταθλήματος αλλά όπως έχει η κατάσταση με αυτήν την πανδημία, όπου δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί, είναι δύσκολο να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν πάλι ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο».

Για το αν υπάρχει το χρονικό περιθώριο οι ομάδες να προετοιμαστούν και να θα προκύψει αλλοίωση στο πρωτάθλημα εφόσον επιστρέψει η αγωνιστική δράση:
«Για μένα θα είναι αλλοιωμένο. Σε κάποιους αγώνες οι ποδοσφαιριστές δεν θα αποδώσουν αυτό που μπορούν. Θα υπάρχουν αγώνες για πλάκα».

Για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Πιστεύω ότι πολλές ομάδες τη θέλουν. Το σωστό για μένα είναι να γίνουν οι ομάδες ξανά 16. Το θέμα όμως είναι το οικονομικό. Εμείς μπορεί να το πούμε, να το ψηφίσουμε και να το περάσουμε, το θέμα όμως είναι ότι πολλές ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό πώς θα βρεθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο και πώς θα υποστηριχθεί όλο αυτό οικονομικά. Για αυτό πιστεύω ότι και μετά από την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος έχουμε πολλή κουβέντα μεταξύ μας και δεν θα τελειώσει άμεσα αυτό το θέμα αν θα είναι 14, 16 ή 12 οι ομάδες».

Για την ιδέα των 12 ομάδων που έβαλε στο τραπέζι η NOVA: «Για μένα δεν είναι εφικτό και δεν πιστεύω ότι θα γίνει».

Για τις οικονομικές επιπτώσεις των ομάδων: «Οι μικρομεσαίες ομάδες είμαστε οικονομικά στραγγαλισμένες, δεν ξέρω πώς θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και θα συνεχίσουμε στην επόμενη ημέρα».

Για μειώσεις στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών: «Αυτό είναι σίγουρο διότι κανένα επάγγελμα αυτήν την στιγμή δεν γίνεται να μην έχει πληγεί από αυτήν την οικονομική λαίλαπα. Θα κάτσουμε στο τραπέζι και μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τον ΠΣΑΠ θα αποφασίσουμε».

Για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο: «Για το ποδόσφαιρο θα είναι πολύ δύσκολη. Οι μικρές ομάδες εξαρτώνται από χορηγούς και από τις επιχειρήσεις μας. Εμείς όμως πρέπει να βοηθήσουμε κι άλλες κοινωνικές τάξεις, υπάρχουν κι αλλού ανάγκες, όσο και να είμαι καυστικός, προέχουν άλλα αυτήν την στιγμή».

Καμία δημοσίευση για προβολή