Δώνης: ”Έγιναν σοβαρά λάθη που απέναντι στην Ξάνθη διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιώργος Δώνης με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΛ,  έκανε αναφορά στη διαιτησία κάνοντας λόγο για διαιτητικά λάθη που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στην ήττα από την Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Συμφωνείτε ότι το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο θύμισε τον Παναθηναϊκός των φιλικών της προετοιμασίας στην Ολλανδία;

«Νομίζω ότι εάν δούμε αναλυτικά τα επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο ήταν πράγματι το καλύτερό μας.

Είχαμε κυκλοφορία της μπάλας με αυτοπεποίθηση, πολύ καλή κίνηση με τη μπάλα αλλά και χωρίς τη μπάλα, πολλοί παίκτες μας κινήθηκαν σωστά ανάμεσα στις ζώνες και οι επιθετικοί μας παίκτες ήταν πιο επικίνδυνοι απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Είμασταν πολύ καλοί επίσης στις τοποθετήσεις μας όταν χάναμε τη μπάλα, στο να σταματάμε το επιθετικό τρανζίσιον του αντιπάλου, ανακτώντας γρήγορα τη μπάλα.

Ενα κομμάτι που ήμασταν πολύ κακοί στο συγκεκριμένο ματς, ήταν ότι -παρότι φέτος είμαστε καλύτεροι στις εκτελέσεις μας στα επιθετικά στημένα αλλά δεν είχαμε καλά τελειώματα- δεν ήμασταν καλοί στις εκτελέσεις μας και είχαμε θέματα στις επιστροφές μας μετά απ’ αυτές τις εκτελέσεις».

-Το γεγονός ότι ο Χατζηγιοβάνης επέκτεινε το συμβόλαιό του βοηθάει συνολικά στα αποδυτήρια και το κλίμα τους εκτός από τη ψυχολογία του ίδιου του παίκτη;

«Είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πολύ. Για μένα το σημαντικό είναι ότι και τα τρία παιδιά που έληγαν τα συμβόλαιά τους έμειναν στην ομάδα. Υπήρχε ένα καλό τέλος και στο θέμα του Τάσου που άργησε περισσότερο απ’ τους άλλους. 
Το σημαντικό είναι τα παιδιά να δουλεύουν πολύ σκληρά καθημερινά και να εξελίσσονται, γιατί έχουν πολλά περιθώρια και πρέπει να είναι επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα για να πάνε ένα βήμα παραπάνω σε όλους τους τομείς και στην προπόνηση και στην καθημερινότητα τους».

-Ποιες ήταν οι συνέπειες της νίκης επί του Ατρόμητου, ενόψει του ματς με την ΑΕΛ;

«Στα πρώτα τρία ματς η απόδοσή μας ήταν κακή και τα αποτελέσματα άσχημα. Ειδικά στα ματς με τον ΟΦΗ και τον Αρη ήταν πολύ κακές οι εμφανίσεις. Μπήκαμε σε μία διαδικασία να λύσουμε τα θέματα στα αγωνιστικό κομμάτι, να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό στα ομαδικά αθλήματα και δεν είναι εύκολο να σηκώσεις κεφάλι εάν σε πάρει από κάτω.
 Στα τέσσερα ματς μετά τον Ολυμπιακό, έχουμε μία σταθερότητα, έχουμε δεχθεί μόλις δύο γκολ και το ένα μάλιστα ήταν άκυρο καθώς υπήρξε οφ σάιντ. Η πραγματική μας συγκομιδή δεν είναι αυτή, η βαθμολογία έπρεπε να γράφει 11 βαθμούς από τη στιγμή που έγιναν τόσο μεγάλα λάθη απέναντι στην Ξάνθη και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Εμείς πρέπει σε αυτήν την βελτίωση που δείχνουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σε ένα 90λεπτο και σε σερί αγώνων και να φτάνουμε τα όρια μας και ατομικά και ομαδικά, γα να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

-Επί των ημερών σας φτάσαμε στα δέκα παιδιά που έκαναν ντεμπούτο ως επαγγελματίες. Τελευταίος ήταν ο Αλεξανδρόπουλος. Θα δούμε κι άλλα νέα παιδιά, υπάρχει αυτή η πρόθεση; 

«Χθες είχα μία τέτοια κουβέντα πάνω σε αυτό και έλεγα ότι για μένα προπονητικά, αλλά και ως ποδοσφαιριστής που έχω μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό, αυτό το διάστημα του 1.5 χρόνου είναι δύσκολο γιατί θέλω να παίρνουμε τίτλους, να παίζουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να επανέλθει ο σύλλογος εκεί που του αρμόζει άμεσα. 

Εάν το αναλύσεις ιστορικά όλες οι ομάδες περνούν από διάφορες φάσεις.

Μπορεί κάποιος να πει ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι πολύ σημαντική επειδή δεν εμπεριέχει τίτλους ή οτιδήποτε, αλλά αυτή η δουλειά εμπεριέχει κι άλλες παραμέτρους.

Να εξελίσσονται παίκτες, να έρχονται παίκτες που θα ανεβάζουν τον ανταγωνισμό και θα βοηθούν τους υπόλοιπους κι αυτοί να κερδίζουν πράγματα, όπως για παράδειγμα ο Διούδης που κλήθηκε στην Εθνική ή το να παίζουν νέα παιδιά για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι παράσημο για έναν προπονητή.

Στην εξωτερική αξιολόγηση μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά εγώ νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση όταν βοηθάω νέα παιδιά να εξελιχθούν.
Φυσικά και υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Η Ακαδημία μας λειτουργεί σε καλό επίπεδο, κάποια παιδιά έχουν προοπτική αλλά δεν έχουν ακόμη το βαθμό ετοιμότητας που πρέπει, αλλά είναι πιο έτοιμα, αλλά αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να το αποδεικνύουν κάθε μέρα στην προπόνηση».

-Μετά το φιλικό με Φέγενορντ είχατε πει ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα. Ηταν κάπως παρορμητικό;

«Οχι, είπα να κάνουμε πρωταθλητισμό. Οχι το πρωτάθλημα. Δεν αλλάζει κάτι στα λεγόμενα μου, αυτό πρέπει να κάνουμε. Είμαι πάντα ρεαλιστής. Εχουμε 1.5 χρόνο που δουλεύουμε πολύ σκληρά και το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός να εξελιχθεί ως σύλλογος με στόχο να φτάσει εκεί που του αρμόζει ως μέγεθος και ως ιστορία. 

Ολες οι ομάδες ιστορικά έχουν καλές και κακές περιόδους, μία εικόνα που σε εμπνέει μπορεί να σε κάνει παραπάνω αισιόδοξο, αλλά ο στόχος δεν αλλάζει ούτε η προεργασία μας.

Το σημαντικό στη φάση που βρισκόμαστε είναι ότι επανέρχεται η αυτοπεποίθηση, αφού πρώτα έχουμε φάει και τις σφαλιάρες μας και είμαστε συνειδητοποιημένοι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή