“Θέμα του Περέιρα αν θα επιλέξει να ορίσει ξένους διαιτητές και σε άλλα ματς”

Print Friendly, PDF & Email

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Κυριακής» 10/2, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευ. Γραμμένος αναφέρθηκε σε θέµατα διαιτησίας, στο VAR, όπως και στη συνεργασία της ΕΠΟ µε την επιτροπή παρακολούθησης που έχουν ορίσει η FIFA και η UEFA.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, είπε:

Αναφορικά µε το αν υπάρχει σκέψη να επιλέγονται ξένοι διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια πλην των ντέρμπι: «Η συµφωνία που έχει γίνει και µε τις διεθνείς ομοσπονδίες ήταν να ορίζεται ξένος διαιτητής στα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όπως και σε αυτά του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΚΕ∆ και του Περέιρα αν θα επιλέξει να ορίσει ξένους διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια. Είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία».

 Για το VAR: «Οταν μιλάμε για VAR, θα πρέπει να ξέρουμε πως πρόκειται για ολόκληρη ιστορία, είναι επιστήμη. ∆εν είναι αυτό που νομίζει ο πολύς κόσµος, πως το VAR είναι ένα μόνιτορ που βλέπουμε τις φάσεις και ενημερώνουμε τον διαιτητή. Μέχρι τα µέσα Φεβρουαρίου πιστεύω πως θα έχει ανακηρυχτεί ο μειοδότης, ακολούθως θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια των διαιτητών µε προσομοίωση αλλά και µε live αγώνες. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για περίπου έξι µήνες, κατά συνέπεια θα είμαστε, πιστεύω, έτοιµοι µε την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Για το θέµα της επιτροπείας: «Στόχος µας είναι να µη συνεχιστεί η επιτροπεία, όμως θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: Σε µία αιρετή διοίκηση κανείς δεν µπορεί να επιβάλλει κανόνες, παρά µόνο το status που ισχύει για όλους. Αυτή η επιτροπή είναι συμβουλευτική και -για να είμαστε ακριβοδίκαιοι- µας έχει βοηθήσει σε πολλά ζητήματα. Ας µη δαιμονοποιούμε, λοιπόν, καταστάσεις. ∆εν είναι ο μπαμπούλας που έρχεται να µας τρομάξει. Υπάρχει συμβουλευτική συνεργασία».

Για το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League, δήλωσε: «∆εν έχει αλλάξει κάτι πάνω στο συγκεκριμένο θέµα. Ισχύει. Εχει ανακοινωθεί, κάτι που άλλωστε είναι ειλημμένη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής. ∆εν αλλάζει».

Για το περιστατικό άγνοιας του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου ως προς το θέµα της εφαρμογής του νέου κανονισµού σχετικά µε την 4η αλλαγή ποδοσφαιριστή στη διάρκεια της παράτασης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας: «Η ΕΠΟ εναρμονίστηκε µε τον κανονισµό της FIFA για την τέταρτη αλλαγή από τον περασμένο Μάρτιο. Η εκτελεστική επιτροπή είχε ενημερώσει την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και, σύµφωνα µε την ενημέρωση που έχω λάβει, το θέµα τέθηκε και στα σεμινάρια διαιτητών. Έχω την εντύπωση πως αυτό που συνέβη ήταν ένα λάθος και ελπίζω στο μέλλον να μην ξανασυνβεί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή