“Είχαμε ενημερώσει τον Εθνικό και την ΕΠΟ για τη μη παραχώρηση του γηπέδου”

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη μη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Εθνικού Πειραιά και Κηφισιάς, την Κυριακή 10/11/19 στο γήπεδο “Σ. Γιαλαμπίδης”, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου απάντησε στη διοίκηση του Εθνικού με την παρακάτω επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Εθνικού ΟΦΠΦ

ΘΈΜΑ: Η πραγματικότητα για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου «Σ. Γιαλαμπίδης».

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ, Με ΙΔΙΑΊΤΕΡΗ ΈΚΠΛΗΞΗ διαβάσαμε ανακοινώσεις σας ότι ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΣΑΣ «ΔΕΝ ΦΈΡΕΙ ΚΑΜΊΑ ΕΥΘΎΝΗ» για το γεγονός της «μη παραχώρησης» του δημοτικού γηπέδου «Σπ. Γιαλαμπίδης» στον Ταύρο για τη τέλεση του αγώνα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου μεταξύ του Εθνικού και της Κηφισιάς και ότι «οι αρμόδιοι του γηπέδου δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις τους».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας τονίζουμε τα εξής: Ως Δημοτική αρχή επανειλημμένως έχουμε ανταποκριθεί θετικά για την παραχώρηση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων στο σωματείο του Εθνικού ΟΦΠΦ και μάλιστα για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΑΘΛΉΜΑΤΑ. Χαρακτηριστικά αναφερόμαστε στις περιόδους 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020 με την παραχώρηση χρήσης Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου μας στο Μοσχάτο στο τμήμα Πετοσφαίρισης του Εθνικού. Επίσης, σε προηγούμενες περιόδους σας έχουμε παραχωρήσει το Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μοσχάτο για αγώνες ποδοσφαίρου της ομάδας σας καθώς και το γήπεδο «Σπ. Γιαλαμπίδης» όπως έγινε στις 10 Φεβρουαρίου του 2019.

Με επιστολή σας όπου αναφέρεσθε ότι _«ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΏΝ ΜΑΣ ΣΧΈΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΆΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ…»_ ΖΗΤΉΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΉΣΑΜΕ το ανοικτό δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Μοσχάτου για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σας στο κύπελλο της ΕΠΟ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Σε ότι αφορά το προχθεσινό θέμα που προέκυψε, υπενθυμίζουμε ότι το αίτημά σας εισήλθε στο Δήμο μας στις 5/11/2019. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημά σας για έγκριση και την επομένη ημέρα (6/11) εστάλη η σχετική μας απάντηση. ‘Όμως, την ίδια ημέρα 6/11 μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι συντηρητές του γηπέδου ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν εσπευσμένα οι εργασίες της δεύτερης φάσης επισποράς, ενώ οι καιρικές συνθήκες καθιστούσαν το πρόβλημα εντονότερο. ΈΤΣΙ, ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΗΜΈΡΑ (6/11) Ο ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΆ για την άρση της παραχώρησης ΤΟΝ ΑΡΜΌΔΙΟ του συλλόγου σας κ. Βατίστα όπως ενημερώσαμε και ΆΛΛΟΥΣ ΑΡΜΌΔΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎΣ ΠΑΡΆΓΟΝΤΕΣ που επικοινώνησαν μαζί μας. Για την εξέλιξη αυτή ενημερωθήκατε και εσείς τηλεφωνικά. Επιπλέον, αποστείλαμε γραπτή ενημέρωση και στην ΕΠΟ διατυπώνοντας τη μη δυνατότητα παραχώρησης του γηπέδου για τους παραπάνω λόγους.

Με βάση όλα τα παραπάνω κάθε προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΊΑ ΕΞΕΎΡΕΣΗΣ ΝΈΟΥ ΧΏΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉΣ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΆ ΓΙΑ ΚΑΝΈΝΑΝ ΛΌΓΟ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΜΑΣ. Άλλωστε, η βασική δική μας υποχρέωση είναι η στήριξη των σωματείων του Δήμου μας διατηρώντας τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις σε άριστο επίπεδο καταβάλλοντας σημαντικά ποσά. Το ότι φιλοξενούμε και αγώνες ομάδων εκτός των ορίων του Δήμου μας γίνεται ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΒΟΎΛΗΣΗ, χωρίς να υποχρεωνόμαστε από κανέναν, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τα σωματεία μέλη της ΕΠΣΠ και στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων. Για το λόγο αυτό είναι αδιανόητο να διατυπώνονται αιχμές εναντίον του Δήμου μας για ένα χώρο που είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΚΑΙ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΜΟΣΧΆΤΟΥ – ΤΑΎΡΟΥ.

Ολοκληρώνοντας τονίζουμε ότι, καθώς η ανακοίνωσή σας αναφέρεται και σε _«..ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΕΣ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΆΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΌ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΏΝ»,_ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΆΣΟΥΜΕ τη συνολική μας απόφαση για παραχωρήσεις δημοτικών χώρων στο σωματείο σας καθώς από το περιεχόμενο της ανακοίνωσής σας αίρονται, πλέον, τα «_ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΏΝ ΜΑΣ ΣΧΈΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΆΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ» _όπως εύστοχα είχατε αναφερθεί στην επιστολή σας προς το Δήμο πριν λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή