“Εγώ δεν σφυρίζω ούτε πέναλτι, ούτε οφσάιντ – Αναμένονται εξελίξεις από FIFA/UEFA” (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Αμέσως μετά τη συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους του Ολυμπιακού, η οποία ξεκίνησε στις 10:00 και είχε διάρκεια μία ώρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού παραχώρησε δηλώσεις εξηγώντας για ποιους λόγους έγινε αυτή η συνάντηση στο γραφείο του δύο μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

«Μετά από επιστολή που απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για συνάντηση καταθέτοντας μια σειρά από στοιχεία και περιστατικά ήταν και παραμένει υποχρέωση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης να ακούσει, να αξιολογήσει και να κινηθεί ανάλογα. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον, είναι θεσμική υποχρέωσή μας και θα το κάνουμε και πολύ άμεσα.

Τώρα σε ότι αφορά στο περιεχόμενο της επιστολής του Ολυμπιακού. Η επιστολή κινείται σε τρεις κατευθύνσεις. Είναι βέβαιο ότι κάποια σημεία έχουν να κάνουν με αρμοδιότητες που ακουμπούν σε εμάς και κάποια άλλα σε επίπεδο FIFA και UEFA.

Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία μας με τις FIFA και UEFA είναι στενή και είναι επίσης σημαντικό και γνωστό ότι στόχος μας είναι να εξυγιάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά τον αθλητισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συναντηθούμε με όλους τους θεσμικούς συνομιλητές μας. FIFA και UEFA άλλωστε έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες και αναμένονται εξελίξεις. Πολλά ζητήματα που θέσαμε θα πέσουν και στο τραπέζι τη Δευτέρα το πρωί, όπου θα πραγματοποιηθεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού η πρώτη συνεδρίαση της νέα επιτροπής που συστήθηκε (σ.σ. “Steering Committee”)», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Για το timing της συνάντησης λίγο πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και την ενόχληση που βγάζει η πλευρά του ΠΑΟΚ: «Εγώ δεν σφυρίζω ούτε πέναλτι, ούτε οφσάιντ. Το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής θα κριθεί μέσα στο γήπεδο. Ως πολιτικός προϊστάμενος ήταν υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ. Οπως είναι υποχρέωσή μου να συναντηθώ και με την πλευρά του ΠΑΟΚ για το Καυτανζόγλειο και περιμένω από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ορίσει ημερομηνία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια νευρικότητα αλλά από εκεί και πέρα θα παρακαλέσω ο υπουργός Αθλητισμού να μένει έξω από το κάδρο. Δεν βρίσκω που πατάει αυτή η ένταση. Η δουλειά μου είναι να συνεργάζομαι με όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Κάποιοι μάλλον δεν είχαν μάθει από ισονομία τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα όμως είναι κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο υπουργείο δεν είναι ούτε Βασιλειάδης ούτε Κοντονής”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή