Εθνική: Μένει ο Σκίμπε, φεύγει από το Καραϊσκάκη, χάνει τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ

Print Friendly, PDF & Email

Τρία ζητήματα έρχονται στο προσκήνιο την επόμενη ημέρα του αποκλεισμού της Εθνικής από το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το πρώτο αφορά τον προπονητή. Ο Μίκαελ Σκίμπε θα παραμείνει στον πάγκο και για την προκριματική φάση του Euro 2020. Η παραμονή του Γερμανού ομοσπονδιακού είναι επιθυμία των παλαιότερων παικτών της Εθνικής, όπως του Τοροσίδη και του Παπασταθόπουλου. Επίσης του πιστώνεται ότι έχει φτιάξει καλό κλίμα στην ομάδα, ενώ η καινούρια διοίκηση της ΕΠΟ θέλει να του δώσει δεύτερη ευκαιρία.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την έδρα της Εθνικής. Η «γαλανόλευκη» με το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία αποχαιρετα το Καραϊσκάκη καθώς η απόφαση της διοίκησης της ΕΠΟ για μεταφορά της έδρας θεωρείται ειλημμένη.

Συγκεκριμένα η διοίκηση θα αποφασίσει να μεταφερθεί η έδρα στο ΟΑΚΑ, ενώ όταν ολοκληρωθούν οι βελτιωτικές εργασίες στο Καυτανζόγλειο υπάρχει η πρόθεση να μοιράζει τους αγώνες ανάμεσα στα δύο γήπεδα.

Το τρίτο και τελευταίο ζήτημα αφορά τις οικονομικές απώλειες της ΕΠΟ από τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ. Η ελληνική ομοσπονδία χάνει περίπου οχτώ εκατ. ευρώ, τα οποία θα εισέπραττε από τη FIFA αν η Εθνική προκρίνονταν στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η «ζημιά» είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού θα υπήρχαν σημαντικά έσοδα και από διάφορους χορηγούς.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή