Ενα βήμα πίσω από τον Βασιλειάδη, επιμένει στις 14 ομάδες η Super League

Print Friendly, PDF & Email

Μία μικρή υποχώρηση στο θέμα της αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών φαίνεται πως έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λίγκας, Βασίλη Γκαγκάτσης, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να γίνει με 14 ομάδες.

Βέβαια, ο κ. Βασιλειάδης δεν απομακρύνθηκε από τη δική του πρόταση για πρωτάθλημα 12 ομάδων, σημειώνοντας ότι ο συνεταιρισμός πρέπει να δεσμευτεί ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει από τη σεζόν 2020-21.

Η Super League διαφώνησε με τη συγκεκριμένη πρόταση, πετώντας το μπαλάκι και πάλι στον Υφυπουργό, ο οποίος έχει δύο επιλογές:

α) Να προχωρήσει το σχέδιο του για την χρηματοδότηση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, με τη Super League να έχει 14 ομάδες.

β) Να «παγώσει» το θέμα της χρηματοδότησης μέσω της ΕΡΤ, με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο να ψάχνουν λύσεις μόνες τους.

Οσον αφορά το δεύτερο σενάριο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετά πιθανό ο Παναθηναϊκός και ο Αρης να πάνε στη NOVA, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες (Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Ξάνθη) θα εξετάσουν πρόταση από το Epsilon.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή