Ενοχοποιητικές για τον Ολυμπιακό οι καταθέσεις των παικτών του Πλατανιά

Print Friendly, PDF & Email

Η ιστοσελίδα sdna.gr έφερε στη δημοσιότητα τέσσερις καταθέσεις ποδοσφαιριστών του Πλατανιά σχετικά με το παιχνίδι της 1ης Απριλίου στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι καταθέσεις δόθηκαν στην Ασφάλεια Χανίων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο Φάληρο.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ασκηθεί δίωξη κατά των «ερυθρόλευκων» με βάση το άρθρο 29, η οποία θα συζητηθεί την Τετάρτη ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Παρακάτω οι καταθέσεις των τεσσάρων ποδοσφαιριστών του Πλατανιά:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Α:

«Κατά την άφιξη της ομάδας με το λεωφορείο στο γήπεδο Καραϊσκάκης υπήρχαν άτομα συγκεντρωμένα, περί τα δύο με τρία, τα οποία με έβριζαν και μας έλεγαν για τις οικογένειάς μας και τα σπίτια μας.

Στο ημίχρονο συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί οι παίχτες, βασικοί και αναπληρωματικοί, προκειμένου να εισέλθουμε όλοι μαζί στα αποδυτήρια. Καθώς μπαίναμε στη φυσούνα άρχισαν να μας βρίζουν και να μας σπρώχνουν κάποια άτομα, εύσωμοι. Εμένα προσωπικά με τράβηξε κάποιο άτομο που δεν γνωρίζω και με χτύπησε με μπουνιές στα πλευρά. Με άφησε ακριβώς έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας μου και μπήκα μέσα.

Στη συνέχεια καθώς μεσολαβεί ένα μικρό κομμάτι χώρου προκειμένου να εισέλθω στην αίθουσα των αποδυτηρίων υπήρχαν ακόμη άτομα έξω από αυτά στο χώρο εκείνο και άρχισαν πάλι να με κλωτσάνε και να με σπρώχνουν καθώς προσπαθούσα να μπω στα αποδυτήρια. Το ίδιο συνέβη και σε παίχτες της ομάδας μου, χωρίς να καταφέρω να δω ποιοι είναι στην προσπάθειά μου να μπω και να προστατευτώ μέσα στα αποδυτήρια. Λίγο πριν μπω βλέπω άτομο της ομάδας μου πεσμένο στο έδαφος και στην προσπάθειά μου να τον βοηθήσω, κάποια άτομα που δεν γνωρίζω με έπιασαν, και πριν φτάσω στο πεσμένο στο έδαφος άτομο, με πέταξαν πίσω στο πάτωμα. Εκείνη την στιγμή συμπαίκτης μου στην προσπάθειά του να με βοηθήσει μαζί με άλλα μέλη της ομάδας, δέχτηκαν απειλές και χτυπήματα, στο τέλος όμως σηκώθηκα και κατάφερα να μπω στα αποδυτήρια.

Αρχικά τα άτομα στο πούλμαν δεν θυμάμαι αν είχαν διαπιστεύσεις. Στην φυσούνα κατά το ημίχρονο υπήρχαν άτομα με διαπιστεύσεις όμως επίσης και κάποια άλλα χωρίς διαπιστεύσεις. Επίσης κάποιοι φορούσαν μπλούζες του Ολυμπιακού και κάποιοι όχι».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Β:

«Όταν έφτασε το λεωφορείο της ομάδας έξω από το γήπεδο άνοιξε η πόρτα και εγώ κατέβηκα πρώτος. Τότε είδα δύο άτομα ψηλά και γεροδεμένα, να πλησιάζουν το λεωφορείο αλλά έφυγα και πήγα στα αποδυτήρια. Λίγο πριν ανοίξω την πόρτα των αποδυτηρίων άκουσα φωνές από πίσω μου που βρισκόταν στο λεωφορείο αλλά δεν γύρισα να κοιτάξω και μπήκα μέσα. Μόλις ήρθαν και οι άλλοι παίχτες, τους ρώτησα τι έγινε και μου είπαν ότι αυτοί οι δύο τύποι στο λεωφορείο τους απείλησαν και τους ακουμπούσαν με τους ώμους όπως περπάταγαν.

Στο ημίχρονο μέσα στη φυσούνα ένας άνδρας περίπου πενήντα με εξήντα ετών φορώντας γκρι φόρμες του Ολυμπιακού, ήρθε κοντά μου και με έπιασε από το λαιμό λέγοντάς μου “πήγαινε μέσα μαλάκα” και μετά με πέταξε. Την ώρα που με κράταγε αυτός από το λαιμό ήρθε άλλο ένα άτομο και με έσπρωξε δυνατά δείχνοντας μου τις γροθιές του σαν να ήθελε να παλέψουμε. Τότε ήρθε και η ομάδα από πίσω μας, και όλοι μαζί και με τους παίχτες του Ολυμπιακού καταφέραμε να μπούμε στον προθάλαμο των αποδυτηρίων. Εκεί είδα, το γυμναστή της ομάδας να τον τραβάει κάποιος από τα ρούχα, την μπλούζα, για να τον ρίξει κάτω. Ακούσαμε τότε μία φωνή από πίσω να μας λέει να μπούμε γρήγορα στα αποδυτήρια. Άφησαν τον γυμναστή και όλοι μπήκαμε μέσα.

Tα άτομα που βρίσκονταν έξω από το λεωφορείο όταν φτάσαμε είχαν καρτελάκι κρεμασμένα στο λαιμό και φόραγαν κανονικά ρούχα. Τα άλλα δύο άτομα στην φυσούνα όπως είπα φόραγαν φόρμες γκρι του Ολυμπιακού. Το άτομο που με έπιασε από το λαιμό δεν θυμάμαι να είχε καρτελάκι και το άλλο άτομο που με έσπρωξε δεν είχε σίγουρα».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Γ:

«Πριν την είσοδό μας στο εσωτερικό αυτού, μας περίμεναν τέσσερις άνδρες περίπου και μας επιτέθηκαν λεκτικά και μας έσπρωξαν. Πιο συγκεκριμένα μας είπαν “θα σας γαμήσουμε, θα πεθάνετε σήμερα” και διάφορα άλλα.

Όταν τελείωσε το 1ο ημίχρονο και μπαίνοντας στα αποδυτήρια άκουσα φωνές από πίσω μου, καθώς ήμουν από τα πρώτα άτομα που μπήκαν μέσα. Όταν βγήκα έξω από τα αποδυτήρια, λίγο πριν τον διάδρομο, υπήρχε σύρραξη μεταξύ κάποιων ανδρών (7-10 άνδρες, οι οποίοι φορούσαν πολιτικά και δεν είχαν κανένα διακριτικό) και των συμπαικτών μου και γενικότερα όσων βρισκόντουσαν στο σημείο από την ομάδα μου. Τα άτομα αυτά προσπάθησαν να επιτεθούν στους συμπαίκτες μου ενώ στην μέση βρισκόταν ένας αστυνομικός ο οποίος προσπαθούσε να χωρίσει τα άτομα. Εν τω μεταξύ είδα τον γυμναστή της ομάδας μου να πέφτει κάτω στο έδαφος από το χτύπημα που δέχτηκε. Από ότι ενημερώθηκα αργότερα, χτυπήθηκαν ακόμα δύο συμπαίκτες μου.

Στο σημείο αυτό θέλω να προσθέσω ότι το σκορ στο ημίχρονο ήταν 0-1 υπέρ της ομάδας μου. Αφού σταμάτησε αυτό, εισήλθαμε στα αποδυτήρια όντας φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι και μόνο για ποδόσφαιρο δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε. Είχαμε καταλάβει ότι αν κερδίζαμε θα φεύγαμε δύσκολα από το γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα ήταν εμφανώς επηρεασμένη από τα γεγονότα που συνέβησαν με αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι.

Τα άτομα που προανέφερα δεν τα γνωρίζω, δεν φορούσαν διακριτικά ούτε διαπιστεύσεις».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Δ:

«Πριν την είσοδό μας στο γήπεδο, μας ανέμενε ένας εύσωμος άνδρας, ο οποίος φορούσε καρτελάκι στο λαιμό του και μου φώναξε τόσο σε εμένα προσωπικά αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της αποστολή τη φράση: “βάλτε το κεφάλι κάτω και μην κοιτάτε” με κακό τρόπο. Δεν μπόρεσα να καταλάβω την ιδιότητα του συγκεκριμένου άντρα, σίγουρα όμως ήταν κάποιος υπάλληλος του γηπέδου. Εγώ δεν απάντησα και προχώρησα προς τα αποδυτήρια.

Στην συνέχεια ο αγώνας προχώρησε κανονικά χωρίς να συμβεί κάτι μέχρι που έληξε το πρώτο ημίχρονο στο οποίο η ομάδα μας κέρδιζε με σκορ 1-0. Καθώς προχώρησα και εγώ από τον αγωνιστικό χώρος προς την φυσούνα είδα να είναι συγκεντρωμένοι στον εσωτερικό χώρο της φυσούνας περίπου στα δέκα άτομα οι οποίοι φορούσαν ρούχα κανονικά και δεν είχαν διακριτικά πάνω τους και άρχισαν όλοι να βρίζουν και να φωνάζουν τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου που με ακολουθούσαν. Συγκεκριμένα κάποιες από τις φράσεις που μου είπαν είναι “τι κάνετε εδώ, θα σας γαμήσομε” κλπ οι οποίες ήταν ευθέως εξυβριστικές και απειλητικές προς το πρόσωπό μου και προς τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Εγώ δεν έδωσα συνέχεια και δεν απάντησα σε αυτά που μου έλεγαν προκριμένου να μην δημιουργήσω επεισόδιο και συνέχισα να προχωρήσω προς τα αποδυτήρια εισερχόμενος στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου πριν τα αποδυτήρια. Μπαίνοντας είδα ακόμη τέσσερεις άντρες εύσωμους, οι οποίοι φορούσαν στο λαιμό καρτελάκι να στέκονται εκεί και οι οποίοι δεν μου είπαν κάτι. Συνέχισα να κινούμαι προς τα αποδυτήρια αλλά άκουσα πολλές φωνές σαν να πρόκειται να ξεκινήσει φασαρία και αμέσως σταμάτησα και γύρισα το βλέμμα μου προς την φυσούνα όπου είδα να έχει ξεκινήσει φασαρία μεταξύ των συμπαικτών μου που με ακολουθούσαν και των ανωτέρω αντρών που ήταν μαζεμένοι εκεί και προηγουμένως μας έβρισαν. Μάλιστα είδα ένας από τους ανωτέρω άντρες που ήταν στην είσοδο της φυσούνας να έχει πιάσει με τα χέρια του από τον λαιμό τον συμπαίκτη μου τον… (σ.σ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Β) και να τον σπρώχνει προς το εσωτερικό χώρο του γηπέδου και ένας ακόμη που ήταν μέσα να τον πιάνει και αυτός και να τον σπρώχνει ενώ ο… (σ.σ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Β) προσπαθούσε να αντισταθεί απωθώντας τους με τα χέρια του. Μετά από αυτό ξέσπασε γενικός τσακωμός μεταξύ των συμπαικτών μου και των αντρών που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί και έτσι δεν μπόρεσα να συγκρατήσω περισσότερες λεπτομέρειες. Εγώ βρισκόμενος κοντά στην είσοδο των αποδυτηρίων δεν συμμετείχα στην συμπλοκή και προσπάθησα μόνο να τραβήξω κάποιους από τους συμπαίκτες μου προς τα αποδυτήρια προκειμένου να αποφύγουν τον τσακωμό.

Εκεί είδα τον γυμναστή της ομάδας να πέφτει κάτω αφού προηγουμένως κάποιος τον είχε σπρώξει. Σιγά-σιγά όλοι οι παίχτες της ομάδας μου και εγώ τραβηχτήκαμε προς τα αποδυτήρια και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Όπως σας είπα και πριν δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ταυτότητα και την ιδιότητα ή τη δικαιολογημένη παρουσία στο σημείο, των ατόμων αυτών. Το μόνο που πρόσεξα ήταν όπως προείπα ότι αυτοί που ήταν στον εσωτερικό χώρο μετά την φυσούνα φορούσαν στο λαιμό καρτελάκια».

Δείτε ΕΔΩ τις υπόλοιπες καταθέσεις των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή