Εντονος διάλογος στη Βουλή Μητσοτάκη-Τσίπρα για "νταβατζήδες", Μαρινάκη και Σαββίδη

Print Friendly, PDF & Email

Στη δευτερολογία τους στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη λέξη “νταβατζήδες” που χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής, τόνισε: “Κ. Μητσοτάκη, αν σας άκουσα καλά, μιλήσατε εσείς για νταβατζήδες; Μιλήσατε εσείς για εκλεκτικές σχέσεις; Ποιοι είναι αυτοί οι νταβατζήδες; Έχουν ονόματα; Σας προκαλώ να μας πείτε πώς λέγονται. Ποιοι είναι; Ο κ. Μαρινάκης; Ο κ. Σαββίδης; Πείτε το, γιατί δεν το λέτε; Μιλάτε εσείς για φερέφωνα των ιδιοκτητών; Των ΜΜΕ; Εσείς τα λέτε αυτά; Ότι με βάση τα συμφέροντά τους γέρνουν τα μέσα ενημέρωσής τους; Αλήθεια; Δεν το είχαμε καταλάβει αυτό. Καλωσορίσατε στη χώρα μας. Ποια είναι αυτά τα φερέφωνά τους; Είναι η εφημερίδα τα Νέα; Το κανάλι ONE; Ή μήπως είναι ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN; Ή το Έθνος;

Όταν λέτε τόσο βαριές κουβέντες, να μιλάτε με ονόματα. Να έχετε την ευθύνη. Όχι απλά να μιλάτε για νταβατζήδες. Μας κάνετε πλάκα μάλλον. Ανακαλύψατε τη FIFA και την UEFA, που είναι εδώ από το 2016. Η ΕΠΟ είναι σε στενή συνεργασία, υπό την εποπτεία της. Εμείς τα κάναμε. Δεν χρειάζεται να είστε καλός γνώστης του ποδοσφαίρου, τις κρίσιμες αποφάσεις πήρατε και τις χρεώνετε τώρα στον κακομοίρη τον Αυγενάκη. Εσείς είστε πίσω από τις κρίσιμες αποφάσεις. Τα άλλα τα ξέρει ο Αυγενάκης. Εσείς δεν ήσασταν που μειώσατε κατά 50% τη φορολογία των ομάδων, των ΠΑΕ του ποδοσφαίρου, στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών; Κάνοντας δώρο σε αυτή τη διαπλοκή που σήμερα καταγγέλλετε; Καλά ξεμπερδέματα, δεν σας λυπάμαι καθόλου”.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε λέγοντας: “Μιλήσατε με ονόματα, να μιλήσω κι εγώ με ονόματα. Από ό,τι θυμάμαι, ο κ. Μαρινάκης είναι αυτός που σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα, μέχρι που δεν τα βρήκατε κάπου. Αυτός σας στήριξε με κόκκινα εξώφυλλα. Ως προς τον κ. Σαββίδη, με τον οποίο πηγαίνατε αγκαλιά στη Θεσσαλονίκη, αν θυμάμαι καλά αυτός ήταν που είχε δηλώσει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός. Εσείς τους είχατε πάρει αγκαλιά μέχρι που κάπου τσακωθήκατε”.

Καμία δημοσίευση για προβολή