Εξαλλη η πρόεδρος, αναφώνησε "τα έχω δει όλα" και διέκοψε την ακρόαση

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αλέξης Κούγιας στην κατάθεσή του κατά την έκτη συνεδρίαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη της επονομαζόμενης υπόθεσης της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, υποστήριξε πως το Koriopolis είναι γέννημα του Νίκου Πατέρα.

Αναλυτικά η κατάθεση του Αλέξη Κούγια:

Πρόεδρος: «Μιλάτε στην κατάθεση σας για Εγκληματική Οργάνωση»

Κούγιας: «Μέχρι το 1996 η διοίκηση της ΕΠΟ ήταν απόρροια του ποιου κόμματος ήταν στην κυβέρνηση. Οι εκλογές της ΕΠΟ ποτέ δεν ήταν καθαρές, ελέγχοντας τη διοίκηση της ΕΠΟ, ελέγχεις και τη διαιτησία. Το Koriopolis είναι γέννημα του Πατέρα. Πρέπει να ακουστούν αλήθειες, σας το λέω ευθέως. Αν θέλετε να προστατέψετε κάποιον να μου το πείτε».

Εισαγγελέας: «Αντιλαμβάνεστε αυτό που λέτε;»

Κούγιας: «Ναι, το αντιλαμβάνομαι, Αφήστε να με πω αυτά που θέλω. Αν δεν σας τα πω, δεν θα καταλάβετε τίποτα. Κι εσείς και εγώ σε αυτή τη διαδικασία έχουμε χρησιμοποιηθεί».

Πρόεδρος: «Υπάρχουν κάποιοι κατηγορούμενοι».

Κούγιας: «Πρέπει να καταλάβετε πώς έγιναν κατηγορούμενοι. Ο ανακριτής Ανδρεάδης ήταν προκατειλημμένος. Υπάρχει ένα πρόσωπο ο Πατέρας, τον έδιωξαν κλωτσηδόν γιατί έκανε κακή διαχείριση. Ηταν φίλος από μικρός με τον Μαρινάκη και για να τους εκδικηθεί που τον έδιωξαν, άρχισε να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες. Αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Εισαγγελέα και μένα, με κάλεσε και μου έδωσε δύο κασέτες, με συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί. Εγώ τις έδωσα στην Εισαγγελέα. Κάθε εβδομάδα, ο Παπαδόπουλος, παίρνει ένα πούλμαν και λεφτά και πηγαίνει σε εκλογές των Ενώσεων με σκοπό να συνεχίσει ότι είχε γίνει το 1996.

Είχαμε αποφασίσει μαζί με Πατέρα, Αλαφούζο, Θωμαϊδη, Τριανταφυλλόπουλο, τους οποίους ο Πατέρας είχε υποχείρια του (σ.σ. εννοείς τους δύο τελευταίους), να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θέλαμε να αποκαλύψουμε αλήθειες, οι οποίες όμως, δεν ήταν η απόλυτη αλήθεια. Αν δεν σας πω ποιος είναι ο Σάββας, μετά θα φτάσω στους κατηγορούμενους. Και αυτά που είχα πει, και αυτά που θα πω τώρα, είναι αλήθειες. Εκείνη την περίοδο στόχος του Αλαφούζου ήταν ο Μαρινάκης.

Με πήρε τηλέφωνο ο Πατέρας και μου είπε, “έλα να δεις ποιοι σε στήνουν”. Από τις κασέτες κατάλαβα ότι είχα στα χέρια μου, το σύστημα. Πήγα στη Ράικου η οποία τότε ήταν πρώην εισαγγελέας διαφθοράς. Φαίνονταν ότι Μπέος και Τσακογιάννης μπορούσαν να βάζουν όποιον διαιτητή ήθελαν.

Στην πρώτη κατάθεση μου στον Κορέα, είπα αυτά που είχα ζήσει. Δεν έχω κάτι που να ξέρω για τον Κουρίδη. Αυτή η παράγκα – εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε από το 1996. Ηταν ο Παπανικολάου και ο Υφαντής που ουσιαστικά διοικούσαν την ΕΠΟ. Είπα ότι αφού παρέμειναν από το 1996, ήταν η διοικητική ομάδα. Ο Χατζηαποστόλου μαζί με τον Σάββα με κάλεσαν σε ραντεβού και μου είπαν ότι ο Παπανικολάου, ο Υφαντής και ο Σταθόπουλος ήταν η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ. Οι πρόεδροι των ΕΠΣ ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους διαιτητές».

Πρόεδρος: «Το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό».

Κούγιας: «Να προωθήσουν τους διαιτητές και να τους ελέγχουν. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και οι συνεργάτες τους ακόμη βρίσκονται στο παρασκήνιο. Από το 2003 και μετά έχω πληρώσει 800.000 ευρώ σε πρόστιμα για κρίσεις μου για τους διαιτητές. Τα λάθη των διαιτητών θεωρούσα ότι ήταν σκόπιμα, κρίση μου ήταν αυτό. Είπα ότι αυτοί επειδή είναι τόσα χρόνια στην ΕΠΟ, κατά την κρίση μου είναι η ηγετική ομάδα».

Διέκοψε έξαλλη η πρόεδρος

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αριστέα Τσαμαδιά διέκοψε την ακρόαση μιας κι έγινε έξαλλη με τον Αλέξη Κουγια ο οποίος κατέθετε.

Εφτασε σε σημείο να διακόψει προσωρινά την κατάθεση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΛ λέγοντας «Τα έχω δει όλα»!

Πιο συγκεκριμένα η Αριστέα Τσαμαδιά διέκοψε την ακρόαση μετά από συνομιλία του Κούγια με τους κατηγορούμενους για έναν διαιτητή από την Κόρινθο! «Διακόπτεται η δίκη προσωρινά. Τα έχω δει όλα. Οι συνήγοροι να προσπαθούν να πείσουν τους μάρτυρες και ο μάρτυρας τους κατηγορουμενους», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here