Επιστολή διαμαρτυρίας του ΑΟ Τεγέας στην ΕΠΣ Αρκαδίας και την Επιτροπή Διαιτησίας

Print Friendly, PDF & Email

Πολυσέλιδη ανακοίνωση – διαμαρτυρία απέστειλε η ομάδα του Α.Ο Τεγέας προς την ΕΠΣ Αρκαδίας με αφορμή τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην ομάδα του Κορακοβουνίου διότι όπως υποστηρίζει αδικήθηκε από την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα…Επίσης σχολιάζει αρνητικά και τον παρατηρητή αγώνα καθώς και τον ορισμό του συγκεκριμένου διαιτητή από την Ε/Δ. Η ανακοίνωση του ΑΟ Τεγέας καταλήγει…Λυπούμαστε διότι δεν σέβεστε… τους αγώνες μας!

Αναλυτικά:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α.Ο ΤΕΓΕΑΣ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

Αξιότιμοι διοικούντες της ΕΠΣ Αρκαδίας και υπεύθυνοι της Αρκαδικής διαιτησίας, η ομάδα μας την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα του Κορακοβουνίου στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Αρκαδίας.

Δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με τα δρώμενα της ΕΠΣ Αρκαδίας, ούτε με τις διαιτητικές αποφάσεις σεβόμενοι τον θεσμικό ρόλο και της ΕΠΣ Αρκαδίας ως διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αλλά και της Αρκαδικής διαιτησίας ως ”άρχοντες” των αναμετρήσεων και αναγνωρίζουμε την συμβολή και των δύο στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να κατανοήσουμε τυχόν λάθη από πλευράς ΕΠΣ και φυσικά και λάθη (ανθρώπινα) τα οποία μπορούν να πράξουν διαιτητές ή βοηθοί διαιτητή και αυτό γιατί είμαστε υπέρμαχοι της φράσης: Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι, και σφάλματα κάνουνε…

Όμως την εφετινή χρονιά έχουν συμβεί πολλά, και τραγικά λάθη στους αγώνες της ομάδας μας με έναν κοινό παρανομαστή τις περισσότερες φορές.

Ποίος είναι αυτός; Η απάντηση είναι πολύ απλή και σύντομη…

Τα λάθη τα οποία συμβαίνουν είναι συνήθως κατά της ομάδας μας και τις περισσότερες φορές μας αναγκάζουν να χάνουμε βαθμούς φτάνοντας στο σημείο να πιστέψουμε ότι τα λάθη ξεφεύγουν από τα ανθρώπινα όρια και αγγίζουν τα όρια μίας ”συντονισμένης προσπάθειας” μείωσης της δυναμικής του σωματείου μας, το οποίο πολλές φορές στέκεται ως ακρογωνιαίος λίθος στη διατήρηση της ποιότητας του ποδοσφαίρου.

Αρχίζοντας λοιπόν από τον τελευταίο αγώνα της ομάδας μας θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Η ομάδα μας αδικήθηκε κατάφωρα από μία διαιτησία που θα μπορούσε να θεωρηθεί εξ αρχής εχθρική απέναντι της.

Ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε ένα μίσος και σίγουρα με πολλούς τρόπους προσπάθησε να ευνοήσει τον αντίπαλο που αυτή τη φορά έτυχε να είναι η ομάδα του Κορακοβουνίου, με την οποία θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα μετά τη λήξη του αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορήσουμε το σωματείο της Κυνουρίας για το παραμικρό.

Πλην της προσπάθειας του κ. Κουρτέση να κλείσει την ομάδα μας στην περιοχή της, μη δίνοντας της, την ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης που σύμφωνα με κοινή ομολογία τη δικαιούταν έπραξε σε τέσσερις συγκεκριμένες φάσεις ”ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ” και χαρακτηριστικά αναφέρουμε.

Στο 5ο λεπτό της συνάντησης δεν απέβαλε ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας ο οποίος έκανε πραγματικό ”κεφαλοκλείδωμα” σε ποδοσφαιριστή μας, κάτι που δεν χωρά αμφισβήτησης.
Κατά τη φάση της ισοφάρισης της ομάδας μας υπάρχουν δύο παραβάσεις στις οποίες ο διαιτητής επιδεικτικά ”κλείνει” τα μάτια του. Φάουλ στον τερματοφύλακα της ομάδας μας και στη συνέχεια πεντακάθαρο χέρι επιθετικού που το κάνει ”γαργάρα”.
Εν συνεχεία στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης στερεί πεντακάθαρη ευκαιρία στην ομάδας μας να σημειώσει τέρμα, όταν ύστερα από υπόδειξη του Ά βοηθού σταματά ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ.
Δεν βλέπει την πέτρα η οποία ”εκσφενδονίστηκε” από ανεγκέφαλο φίλαθλο προς τον προπονητή της ομάδας μας (η ευθύνη βαραίνει και τον παρατηρητή αγώνα που για άλλη μία φορά ήταν στον κόσμο του και σε καμία περίπτωση δεν εκτέλεσε ορθά τα καθήκοντα τα οποία του είχαν ανατεθεί φτάνοντας στο γήπεδο στις 15:05 και ”τριγυρνούσε” ως τουρίστας από την πρώτη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Εν συνεχεία ρωτούμε τον αρμόδιο για τους ορισμούς διαιτητών και βοηθών κ. Γιώργο Τσούκα για πιο λόγω όρισε σε ένα ντέρμπι έναν διαιτητή άπειρο, ο οποίος άρει την καταγωγή του από το Κορακοβούνι και κατά κοινή ομολογία δεν είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στο επίπεδο του Ά τοπικού, ενώ σε παιχνίδι θεωρητικά πιο εύκολο λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα είχε ορίσει έναν έμπειρο διαιτητή, για ένα παιχνίδι το οποίο έληξε με σκορ 1-7;

Κατόπιν όλων αυτών ζητάμε:

1. Την εξαίρεση του διαιτητή Κουρτέση από τους αγώνες της ομάδας μας είτε εντός είτε εκτός έδρας και την παραδειγματική τιμωρία αυτού.

Την εξαίρεση του παρατηρητή αγώνα από τους αγώνες της ομάδας μας κ. Παλαιογιάννη Θεόδωρου μέχρι τουλάχιστον να εμπεδώσει πια είναι τα καθήκοντα ενός παρατηρητή αγώνα.
Ορισμό παρατηρητή διαιτησίας σε όλους τους αγώνες της ομάδας μας εντός και εκτός έδρας.
Ορισμό αξιόλογων διαιτητών και βοηθών της ΕΠΣ Αρκαδίας(κάτι που γνωρίζουμε ότι διαθέτει η ΕΠΣ Αρκαδίας στις τάξεις της).

Δεν σας κρύβουμε ότι η ομάδα μας σκέφτηκε έντονα την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της ‘Α κατηγορίας, όμως κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τιμώντας τους εαυτούς μας , τους χορηγούς μας, την ιστορία μας και φυσικά τους ΤΕΓΕΑΤΕΣ.

Λυπούμαστε διότι δεν σέβεστε… τους αγώνες μας!

Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Τεγέας».

Πηγή: arcadianews.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή