Επιστολή της ΑΕΛ σε Γραμμένο, Φούσεκ, Λυσάνδρου, Λεουτσάκο για τα "ύποπτα" ματς

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ ΑΕΛ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, στον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα FIFA – UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, στους προέδρους της Super League 1 και Super League 2 Μηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκου αντίστοιχα αλλά και στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για τον “ύποπτο” αγώνα όπως αναφέρει η ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας – Αιγινιακός για την περσινή περίοδο.

Η ΑΕΛ σημειώνει δε, πως για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας και επισημαίνει ότι θα πρέπει να πάψουν να αθωώνονται όλες οι ΠΑΕ που εμπλέκονται σε περίεργους στοιχηματισμούς.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί την επιστολή που απέστειλε σήμερα στους:

1) Πρόεδρο Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο Ευάγγελο

2) Ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα FIFA – UEFA κ. Πετρ Φούσεκ

3) Πρόεδρο SL1 κ. Λυσάνδρου Μηνά
4) Πρόεδρο SL2-FL κ. Λεουτσάκου Λεωνίδα και

5) Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας κ. Δασκαλόπουλο Σταμάτη

Αξιότιμοι Κύριοι,

Λόγω της αργίας του Σαββατοκύριακου και των υπηρεσιών της Ε.Π.Ο. σας αποστέλλω τις παρατηρήσεις μου τις οποίες περιέλαβα σε δύο ανακοινώσεις μου, θέτοντας σας κατά την κρίση μου σοβαρότατα θέματα προς διερεύνηση.

1. Ανακοίνωση Κυριακή 11/8/2019 και

2. Ανακοίνωση Δευτέρα 12/8/2019.

Σας γνωστοποιώ ότι τις ως άνω ανακοινώσεις – επιστολές μου έχω στείλει και στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας ο οποίος ήδη έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, αμέσως μετά τον ακραία ύποπτο ποδοσφαιρικό αγώνα της προηγούμενης σεζόν 2018-2019 της Football League μεταξύ του Απόλλωνα Λάρισας και του Αιγινιακού, για τον οποίον όπως πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεξάγει έρευνα από την INTERPOL, λόγω υπερβολικού στοιχηματισμού στο Rimini της Ιταλίας ύψους 400.000,00€ με προσδοκώμενα κέρδη ύψους περίπου 11.000.000,00€.

Είμαι βέβαιος ότι επιτέλους αυτή η ανοσία, που χωρίς σοβαρή έρευνα αθωώνει όλες τις ΠΑΕ, που τα παιχνίδια τους εμπλέκονται σε περίεργους στοιχηματισμούς και τους οποίους αναδεικνύει η SPORTRADAR, στην οποία όπως έχω πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η ΕΠΟ πληρώνει το ποσό των 120.000,00€ ετησίως, θα λάβει τέλος και επιτέλους θα εξαφανιστούν από το ελληνικό ποδόσφαιρο όλοι αυτοί οι εγκληματίες, οι οποίοι πλουτίζουν εις βάρος ημών των εντίμων ιδιοκτητών, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε και να αποχωρούμε, αφού δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε ανταγωνιστικά και κανείς δεν τιμωρείται.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Ιδιοκτήτης ΠΑΕ ΑΕΛ