Επιστολή της Νίκης Βόλου στον Αυγενάκη για την παρουσία οπαδών του Αιγάλεω στο γήπεδο

Print Friendly, PDF & Email

Η Νίκη Βόλου με επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον καλεί να πάρει θέση για την παρουσία οπαδών του Αιγάλεω στο μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα της Football League.

Ο Αυγενάκης με απόφασή του είχε απαγορεύσει την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας στο Βόλο, ωστόσο η Νίκη καταγγέλλει πως μία οργανωμένη ομάδα 100 οπαδών του Αιγάλεω εισήλθαν στο Στάδιο τέσσερις ώρες πριν την διεξαγωγή του παιγνιδιού κρατώντας μάλιστα λοστούς, καδρόνια και πέτρες.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού,

«Την περασμένη Κυριακή 02/02/2020 και ώρα 15:00 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, το παιγνίδι της 18ης αγωνιστικής της Football League μεταξύ των ομάδων ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο.

Για το συγκεκριμένο παιγνίδι και μετά από τις σχετικές εισηγήσεις, ανακοινώθηκε προσωπικά από εσάς στις 29/01/2020 (ΑΔΑ: 9ΕΣΔ4653Π4-4ΨΑ) απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Βρισκόμαστε σήμερα 03/02/2020 στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε ότι ΔΕΝ τηρήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι όροι που τέθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας απόφασης, για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Βρεθήκαμε στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να διαχειριστούμε μια εξόχως προβληματική κατάσταση, την οποία προκάλεσε η μη τήρηση της νομιμότητας, γεγονός αδιανόητο για μια στοιχειωδώς ευνομούμενη κοινωνία. Οργανωμένη ομάδα 100 περίπου ατόμων, οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας (φέροντες λοστούς, καδρόνια και πέτρες) παραβίασαν και εισήλθαν παράνομα στο Στάδιο τέσσερις ώρες πριν την διεξαγωγή του παιγνιδιού.

Παρά το γεγονός ότι η οικεία Αστυνομική Δ/νση ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και έσπευσε στο Στάδιο με ισχυρές δυνάμεις, δήλωσε αδυναμία να τους απομακρύνει και στο τέλος μας επέβαλε ως «λύση» τον «αφοπλισμό» τους και την παρουσία τους στο Στάδιο για όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού -παρά τις συνεχείς συστάσεις μας για την εφαρμογή του Νόμου και της δική σας απόφασης.

Σας παρακαλούμε θερμά να προβείτε σε σχετική έρευνα, καθώς και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τη μη τήρηση των όρων διεξαγωγής και των αποφάσεων που εσείς προσωπικά, ως αρμόδιος Υφυπουργός, υποδείξατε. Είμαστε στη διάθεσή σας να καταθέσουμε όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν όσα καταγγέλλουμε».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή