ΕΠΟ και ΕΠΣ εν αναμονή αποφάσεων - Τα τρία σενάρια για τη λήξη των πρωταθλημάτων

Print Friendly, PDF & Email

Τις αποφάσεις των FIFA/UEFA σχετικά με την ολοκλήρωση των φετινών έθνικών διοργανάσεων περιμένουν η ΕΠΟ, οι επεγγελματικές λίγκες και οι Ενώσεις, αφού αυτή τη στιγμή λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όλα έχουν διακοπεί.

Οι διοραγανώσεις έχουν ανασταλλεί και οι ποδοσφαιριστές έχουν σταματήσει τις προπονήσεις και σίγουρα θα χρειαστεί να μπουν σε πρόγραμμα προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια.

Βέβαια οι όποιες αποφάσεις των FIFA/UEFA θα πρέπει να μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, αφού οι απαγόρευσεις, που αφορούν και τον αθλητισμό, αποτελούν κυβερνητικές αποφάσεις και θα πρέπει, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να αρθούν.

Σύμφωνα με αυτά που συζητούνται το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι κάπου στα μέσα Μαΐου να επιστρέψει η δράση και τα πρωταλήματα να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, έστω και με εμβόλιμες αγωνιστικές.

Όμως αν τελικά συνεχιστεί η καραντίνα και πέρα από τον Μάιο, η κατασταση θα περιπλακεί. Σε αυτήν την περίπτωση η λήξη των πρωταθλημάτων ενδέχεται να παραταθεί εκ νέου (ήδη έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου).

Ένα σενάριο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη είναι, να υπάρξει παράταση της αγωνιστικής σεζόν ως και τον Αύγουστο, κάτι  που σημαίνει ότι η νέα σεζόν θα αρχίσει αντί για τον Αύγουστο τον Οκτώβριο και τα πρωταθλήματα θα είναι πιο μικρής διάρκεια (π.χ. χωρίς πλέι οφ / πλέι άουτ).

Το τρίτο σενάριο είναι αυτό της οριστικής διακοπής των πρωτάθληματος, χωρίς την ολοκλήρωσή τους. Αυτό θα συμβεί αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν να παιχτεί ποδόσφαιρο ή όταν το επιτρέψουν είναι πλέον πολύ αργά…