ΕΠΣ Βοιωτίας: Ένταση, αστυνομία και επανεκλογή Νίκα στην προεδρία

Print Friendly, PDF & Email

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας που πραγματοποιήθηκε Τρίτη 12/11 στα γραφεία της Ένωσης στην Λιβαδειά.

Ο Ευ. Τοπολιάτης, μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστήριου της ΕΠΟ, επανήλθε στη θέση του προέδρου της ΕΕ, όμως το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αναδιάρθρωση της ΕΕ, από την οποία τη θέση του προέδρου επανακατέλαβε ο Κ. Νίκας.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σωτηρόπουλου στο starsports.gr (στο οποίο υπάρχουν και φωτογραφίες από τη συνεδρίαση):

“Η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 16:00’ άρχισε με μια μικρή καθυστέρηση και διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα έντασης.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν, γενικά, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές και σίγουρα δεν… «διαφημίζουν» την Ε.Π.Σ.Β.

Στην είσοδο των γραφείων της ένωσης, στον όροφο, υπήρχαν άτομα εταιρίας σεκιούριτι τα οποία ήταν επιφορτισμένα με τον «έλεγχο» αυτών οι οποίοι θα μπουν στα γραφεία.

Αυτή η εικόνα από μόνη της δημιούργησε κάποια αίσθηση, αλλά… «σημεία των καιρών»!

Κάποια άτομα, μέλη του δ.σ, τακτικά και αναπληρωματικά, αυτό δεν το δέχθηκαν «έτσι απλά» και προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και έτσι δημιουργήθηκε κάποια ένταση που προκάλεσε όχληση και στους ανθρώπους που μένουν στην πολυκατοικία.

Τελικά, στα γραφεία εισήλθαν μόνο τα “τακτικά” μέλη του δ.σ., ο “αρχιδιαιτητής” καθώς και ένα άτομο το οποίο είχε επιφορτιστεί με την κάλυψη με κάμερα της συνεδρίασης για τις ανάγκες του δ.σ.

Εξυπακούεται ότι δεν εισήλθαν δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.

Στην αίθουσα βρίσκονταν οι κ.κ.: Κώστας Νίκας (πρόεδρος του δ.σ.), Μπάμπης Κουτσοδήμος (α’ αντιπρόεδρος), Θανάσης Καραμάνος (β’ αντιπρόεδρος), Σπύρος Σακάτης (γενικός γραμματέας), Γιώργος Μακρής (ταμίας), Κώστας Καράμπελας (αναπληρωτής γενικός γραμματέας) και ο Γιάννης Καββάς (αναπληρωτής ταμίας) καθώς και ο Σταύρος Φλώτσιος (πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας) ο οποίος παρακολουθεί τις συνεδριάσεις.

Στην συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε μετά από πολύ καιρό και ο Βαγγέλης Τοπολιάτης ο οποίος πρόσφατα «δικαιώθηκε» (και) από το διαιτητικό δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) που αποφάσισε ότι πρέπει να επιστρέψει στο δ.σ. της Ε.Π.Σ.Β., στην θέση την οποία κατείχε πριν παραιτηθεί το Σεπτέμβρη του 2016.

Αυτό, άλλωστε, ήταν και το πρώτο θέμα της “ημερήσιας διάταξης” της συνεδρίασης, η αποδοχή από το δ.σ. (εκτελεστική επιτροπή) της ενωσης της απόφασης του Δ.Δ. της Ε.Π.Ο.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο χώρο οι κ.κ.: Χρήστος Χατζηκυριάκος (μέλος), Ηλίας Καντάς (μέλος), Κώστας Τάμπραντζης (μέλος), Αργύρης Γαλανάκος (μέλος).

Στον κ. Γαλανάκο (έχει τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Β.) δεν επετράπει, τελικά, να μπει στα γραφεία και εκεί δημιουργήθηκε νέα ένταση.

Με την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε θέμα ακόμη και για την κάλυψη με κάμερα της συνεδρίασης για την ανάγκη της τήρησης των πρακτικών.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, περί αποδοχής της απόφασης του Δ.Δ./Ε.Π.Ο., τελείωσε μέσα σε λίγο χρόνο καθώς το Σώμα αποδέχθηκε (ως όφειλε) την απόφαση.

Αμέσως ο Κώστας Νίκας παραχώρησε την θέση του για να καθίσει ο Βαγγέλης Τοπολιάτης.

Αμέσως μετά, όμως, άρχισε η ένταση και οι φωνές άρχισαν να δυναμώνουν.

Μέσα σε αυτή την ένταση έγινε πρόταση να προχωρήσει το Σώμα στη συζήτηση του επόμενου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε σε αναδιάρθρωση του δ.σ.

Ο κ. Τοπολιάτης, ο οποίος φαίνεται ότι «στηρίζεται» από τους κ.κ.: Καντά, Τάμπραντζη, Γαλανάκο και Χατζηκυριάκο, ως πρόεδρος, πλέον, έθετε θέμα να εισέλθουν στα γραφεία και στη συνεδρίαση ο κ. Γαλανάκος καθώς και ένας δικηγόρος.

Η άλλη πλευρά, όμως καθώς ο κ. Νίκας, φαίνεται οτι «στηρίζεται» από τους κ.κ.: Κουτσοδήμο, Καραμάνο, Σακάτη, Μακρή, Καράμπελα και Καββά, ζήτησε να προχωρήσουν στη συζήτηση του επόμενου θέματος.

Κάπου εκεί και ενώ η ένταση των φωνών των μελών του δ.σ. σταδιακά δυνάμωνε, τέθηκε θέμα για διακοπή της συνεδρίασης από τον κ. Τοπολιάτη.

Στη συνέχεια ο κ. Τοπολιάτης καθώς και οι κ.κ.: Καντάς, Τάμπραντζης και Χατζηκυριάκος αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ., προχώρησαν σε ψηφοφορία τόσο όσο αφορά στο αξίωμα του πρόεδρου, όσο και στα υπόλοιπα αξιώματα του δ.σ.

Εξερχόμενοι από τα γραφεία οι κ.κ.: Τοπολιάτης, Καντάς, Τάμπραντζης και Χατζηκυριάκος και ενώ στο μεσοδιάστημα είχε φτάσει στο χώρο και αστυνομική δύναμη, είπαν ότι θα πήγαιναν στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλουν μηνύσεις, κάνοντας λόγο ακόμη και για… «πραξικόπημα».

Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε από τα γραφεία της ένωσης και ο κ. Νίκας καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. αναφέροντας ότι επανεξελέγει στο πόστο του πρόεδρου με ψήφους 7-0 και οτι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Νίκας είπε οτι ο κ. Τοπολιάτης κατέθεσε έγγραφο στο Σώμα με το οποίο εξηγούσε για ποιο λόγο έπρεπε να διακοπεί η συνεδρίαση.

Επίσης, ανέφερε οτι ο κ. Τοπολιάτης είπε προς το Σώμα οτι έχει καλέσει την Αστυνομία, χωρίς να αναφέρει τους λόγους που το έχει κάνει αυτό καθώς και οτι πρέπει να διακοπεί η συνεδρίαση, χωρίς, επίσης, να αναφέρει τους λόγους προς το Σώμα.

Στη συνέχεια ο α’ αντιπρόεδρος, κ. Κουτσοδήμος, απευθύνθηκε προς τον κ. Τοπολιάτη και του είπε ότι υπάρχει και δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση, το θέμα της αίτησης με αριθμό πρωτόκολλου: 401-06/11/2019 σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 2 του καταστατικού της Ε.Π.Σ.Β. (αίτημα του 1/3 των μελών της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Β.), δηλαδή, της αναδιάρθρωσης, αίτημα το οποίο έχουν υπογράψει 7 μέλη του δ.σ.

Κάπου εκεί, είπε ο κ. Νίκας, ο κ. Τοπολιάτης απευθυνόμενος προς το Σώμα είπε ότι αποχωρεί και κατευθύνθηκε προς την πόρτα.

Ο κ. Κουτσοδήμος συνέχισε την διαδικασία, ο κ. Νίκας ψηφίστηκε πρόεδρος με ψήφους 7-0 και κατόπιν συνεχίστηκε η διαδικασία και για τα υπόλοιπα αξιώματα του δ.σ. για τα οποία το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο για όλα.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή