ΕΣΗΕΑ κατά Αθανασίου για την καταγγελία περί «στημένης» συνέντευξης

Print Friendly, PDF & Email

Την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνοντας ερωτήσεις στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συνέντευξη: «στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία μεταδόθηκε και από το Κανάλι της Βουλής, προσβάλλει και απαξιώνει τη συνάδελφο», τονίζει η ΕΣΗΕΑ, και καλεί τον βουλευτή της ΝΔ «πριν προβεί σε καταγγελίες να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του με στοιχεία και αποδείξεις».

«Ταυτόχρονα ενημερώνει τον πρώην Υπουργό ότι στην ΕΣΗΕΑ λειτουργούν Πειθαρχικά Συμβούλια και Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, στα οποία μπορεί να προσφύγει και να καταγγείλει ο,τιδήποτε γνωρίζει. Ο δημοσιογράφος, μέσω έρευνας και συνεντεύξεων, έχει υποχρέωση να αναζητεί την αλήθεια και να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Άλλωστε, στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, ρητά αναφέρεται ότι: “Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο”», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή