Ζήτημα τιμής

Print Friendly, PDF & Email

Στο βασίλειο της Δανιμαρκίας παίχτηκε τους τελευταίους μήνες ένα θρίλερ που είχε τίτλο «οι κομμένες σφυρίχτρες».

Η προστάτιδα δύναμη της προηγούμενης κυβέρνησης του βασιλείου δεν μπορούσε να χωνέψει ότι πέρασε η γραμμή των αντιπάλων της και τα «δικά της παιδιά» – σύμβολα της κυριαρχίας της, πετάχτηκαν σαν τη μύγα απ’ το προζύμι.

Η επανάκαμψή τους ήταν για αυτήν (την προστάτιδα δύναμη) ζήτημα τιμής. Διότι έπρεπε να περάσει το μήνυμα στους υπηκόους του βασιλείου ότι ο «βασιλιάς δεν απέθανε». Είναι ζωντανός, είναι ισχυρός και μπορεί να επιβάλλεται.

Άρχισαν, λοιπόν, οι ποικιλόμορφες πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Πριν λίγους μήνες οι πιέσεις εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε έφτασαν μέχρι την κορυφή μεγάλου βασιλείου που έχει έδρα στην κεντρική Ευρώπη.

Τελικά το αίτημα της επανάκαμψης δεν ευοδώθηκε, το ενδιαφέρον σταδιακά ατόνησε, όμως υπήρξαν και “παράπλευρες απώλειες” σ’ ένα μεγάλο νησί…

ΥΓ. Σε Ένωση κάτω απ’ το αυλάκι, που είχε διοικητικές ανακατατάξεις, η μεγάλη ΠΑΕ του νομού έστειλε μήνυμα προς τον βορρά ζητώντας να μην υπάρξει ανάμειξη στα εσωτερικά της Ένωσης, με «αντάλλαγμα» τη συμπόρευση όταν έρθει η ώρα της κρίσης…