Τσίκινης: Ο Περέιρα δείχνει εμπιστοσύνη. Ακρίδας: Ο μισός πίνακας θα έπρεπε να φύγει

Print Friendly, PDF & Email

Οι κριτές του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης και Κώστας Ακρίδας σχολίασαν στο Soccerplus τους νέους πίνακες διαιτησίας. Ο κ. Τσίκινης στάθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνει ο Μέλο Περέιρα στους περισσότερους εκ των διαιτητών, ενώ ο κ. Ακρίδας ήταν πιο καυστικός θεωρώντας ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ πιο δραστικές αλλαγές.

Το αρχικό σχόλιο του Ηρακλή Τσίκινη: “Αρχικά παρατηρείται μία μικρή αύξηση στον αριθμό των διαιτητών στους πίνακες, κάτι βέβαια που δικαιολογείται γιατί πρέπει να υπάρχουν περισσότερες επιλογές λόγω της χρήσης του VAR. Πρακτικά πάντως μεγάλες αλλαγές δεν είχαμε με εξαίρεση τον υποβιβασμό των Λάμπρου και Γρατσάνη. Από εκεί και πέρα έχουμε πέντε νέα πρόσωπα εκ των οποίων οι Βάτσιος, Κατσικογιάννης, Καραντώνης, οι οποίοι είχαν πέσει και τώρα επανέρχονται στον πίνακα της Super League 1 διότι έδειξαν καλά δείγματα στη Β’ Εθνική, επομένως η επάνοδός τους κρίνεται φυσιολογική.

Γενικά ο πίνακας είναι δοκιμασμένος από πέρυσι, με παιδιά που τα γνωρίζουμε. Το ίδιο ισχύει και στους βοηθούς όπου επίσης δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές. Ο κ. Περέιρα είναι φανερό πως δείχνει εμπιστοσύνη στους διαιτητές με εξαίρεση κάποιες μικρές αυξομειώσεις. Το κρίσιμο τώρα όμως είναι πως θα κατανείμει το υλικό και πώς θα «κουμπώσει» η χρήση του VAR με τους διαιτητές. Ας ελπίσουμε να έχουν τύχη και καλή επιτυχία”.

Για το αν επαρκούν αριθμητικά οι διαιτητές για να επανδρώνεται και το δωμάτιο του VAR: «Φέτος θα δούμε κατά κόρον να χρησιμοποιούνται σε ρόλο τέταρτου, διαιτητές από τη Super League 2 ακριβώς για να υπάρχει άνεση. Επίσης στο δωμάτιο του VAR θα επιστρατεύονται και διαιτητές από τον πίνακα των βοηθών».

Για τον αν κρίνει δικαιολογημένο τον υποβιβασμό των Γρατσάνη και Λάμπρου: «Ο κ. Λάμπρου είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις συνεπώς εκτιμώ πως ο υποβιβασμός του ήταν λογικός. Από την άλλη, ο κ. Γρατσάνης είχε δώσεις κάποιες αφορμές, όμως είχε πάει και σε κάποια παιχνίδια καλά».

Aκρίδας: Κατά την άποψή μου ο μισός πίνακας θα έπρεπε να είχε φύγει

Το αρχικό σχόλιο του Κώστα Ακρίδα: “Πιστεύω ότι δεν έγινε καμία αξιολόγηση. Οι άνθρωποι που διοικούν την ΚΕΔ είναι παντελώς άσχετοι. Δεν έχουν καμία σχέση με την διαιτησία. Και εξηγώ τους λόγους. Οντως έβγαλαν δύο διαιτητές από τους πίνακες διότι δεν πρόσφεραν σωστά υπηρεσίες. Ας δεχτούμε ότι δεν ήταν καλοί σε όλο το πρωτάθλημα, ότι ήταν διαιτητές χαμηλών προσδοκιών και όντως από εδώ τους είχαμε κριτικάρει και το είχαμε προβλέψει, αν και ο κ. Γρατσάνης στην πορεία βελτιώθηκε. Όμως μόνο αυτοί οι δύο ήταν;

Κατά την άποψή μου ο μισός πίνακας θα έπρεπε να είχε φύγει, όχι μόνο δύο διαιτητές. Διότι οι μισοί και παραπάνω δημιούργησαν τόσα προβλήματα στο πρωτάθλημα, που πραγματικά δεν έχουν θέση στους πίνακες. Φαίνεται, ότι οι κύριοι που διοικούν την διαιτησία ζουν σε άλλη χώρα ή θέλουν να διαλύσουν τελείως την ελληνική διαιτησία και ξαφνικά να φύγουν και να αφήσουν πίσω τους ερείπια”.

Για τα νέα πρόσωπα στους πίνακες της Super League 1: «Απορώ γιατί τους κ.κ. Βάτσιο, Καραντώνη, Κατσικογιάννη τους έστειλαν πέρυσι στη Β’ Εθνική και ποιος τους παρακολούθησε αυτούς τους διαιτητές για το αν είναι ικανοί να μπουν ξανά στον πίνακα της Super League. Μήπως τον κ. Βάτσιο τον έστειλαν στη Β’ Εθνική για να μάθει να μην δίνει πέναλτι όταν η παράβαση είναι εκτός περιοχής; Θα ξεχάσουμε τι προβλήματα είχαν δημιουργήσει αυτοί οι διαιτητές στο πρωτάθλημα; Τι κέρδισαν που τους έστειλαν στη Β’ Εθνική και δεν τους έστειλαν στο σπίτι τους; Δηλαδή αυτούς που υποβίβασαν φέτος μπορεί του χρόνου να τους δούμε ξανά στη Super League 1; Αν δεν κάνει έναν διαιτητής πρέπει να πηγαίνει στο σπίτι του. Επειδή τους διαιτητές αυτούς τους έχουμε όλους παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν θέση στη Super League 1».

Για την ΚΕΔ και τις επιλογές της: «Δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί τους διαιτητές και γιατί δεν μας δίνουν τις βαθμολογίες και τα βιογραφικά τους. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ΚΕΔ έχει διαλύσει και τη Β’ Εθνική. Μπορεί να δούμε έναν διαιτητή από το πουθενά να παίζει Α’ Εθνική. Θα απολογηθούν κάποια στιγμή οι κύριοι της ΚΕΔ για ότι έχουν κάνει στην ελληνική διαιτησία που την έχουν διαλύσει, ή θα αποχωρήσουν και θα μείνουν στάχτες; Το καλό που θα κάνει η συγκεκριμένη ξένη τετράδα είναι να αφήσει την ελληνική διαιτησία στην ησυχία της, να πάει ο καθένας στην πατρίδα του και να κάνει εκεί πειράματα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή